Thomas nieuwe topman Automotive Aftermarket Bosch

Uwe Thomas is benoemd tot baas van de divisie automotive aftermarket van Robert Bosch. Hij volgt Robert Hanser op, die zich vanwege zijn leeftijd terugtrekt.

Thomas (56) komt van de divisie Bosch Car Multimedia in Hildesheim. Hij leidt sinds maart 2006 de divisie Car Multimedia, waarin alle activiteiten op het gebied van navigatie en infotainment heeft gebundeld. Hij is in 1989 bij Bosch in dienst getreden, overigens ook bij de divisie automotive aftermarket. Na diverse functies kwam hij in 2001 in de raad van bestuur van Robert Bosch AG en Wenen, als verantwoordelijke voor Midden- en Oost-Europa.

Onder leiding van Hanser heeft de divisie Automotive Aftermarket in de afgelopen jaren een strategiewijziging ondergaan waardoor het bedrijf is veranderd van een zuiver handelshuis in een wereldwijd opererende systeemaanbieder voor de aftermarket. De diagnose-afdeling werd verder uitgebouwd. Het bedrijf genereert momenteel een omzet van vijf miljard euro met zeventien duizend medewerkers in honderdvijftig  vestigingen. Hanser zal zitting nemen in de leiding van Bosch Management  Support GmbH. Hij gaat om een intern managementadviesbureau voor seniore experts.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Thomas nieuwe topman Automotive Aftermarket Bosch - Automobielmanagement.nl

Thomas nieuwe topman Automotive Aftermarket Bosch

Uwe Thomas is benoemd tot baas van de divisie automotive aftermarket van Robert Bosch. Hij volgt Robert Hanser op, die zich vanwege zijn leeftijd terugtrekt.

Thomas (56) komt van de divisie Bosch Car Multimedia in Hildesheim. Hij leidt sinds maart 2006 de divisie Car Multimedia, waarin alle activiteiten op het gebied van navigatie en infotainment heeft gebundeld. Hij is in 1989 bij Bosch in dienst getreden, overigens ook bij de divisie automotive aftermarket. Na diverse functies kwam hij in 2001 in de raad van bestuur van Robert Bosch AG en Wenen, als verantwoordelijke voor Midden- en Oost-Europa.

Onder leiding van Hanser heeft de divisie Automotive Aftermarket in de afgelopen jaren een strategiewijziging ondergaan waardoor het bedrijf is veranderd van een zuiver handelshuis in een wereldwijd opererende systeemaanbieder voor de aftermarket. De diagnose-afdeling werd verder uitgebouwd. Het bedrijf genereert momenteel een omzet van vijf miljard euro met zeventien duizend medewerkers in honderdvijftig  vestigingen. Hanser zal zitting nemen in de leiding van Bosch Management  Support GmbH. Hij gaat om een intern managementadviesbureau voor seniore experts.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding