Müller (44) was een hooggeplaatste manager bij Henkel. Volgens het Duitse Manager Magazin zal Müller verantwoordelijk worden voor de wereldwijde marketing van Opel, Vauxhall en Buick (China). Zij werkte jaren bij Henkel en zou overstappen naar concurrent Beiersdorf. Müller nam vorig jaar juni ontslag om bij cosmeticaconcern Beiersdorf in Hamburg toe te treden tot de raad van bestuur. Maar van dat plan kwam niets terecht want Henkel hield haar aan een tweejarig concurrentiebeding.  Müller ging ermee naar de rechter maar dat leverde niets op. Voor Opel geldt het concurrentiebeding niet.

Opel wil geen commentaar geven, aldus Manager Magazin.   De kwestie van de benoeming van de marketingfunctionaris staat op de agenda van de raad van toezicht op 26 juni. Müller zou niet verantwoordelijk worden voor de verkoop want dat doet Duncan Aldred.   

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding