Lamborghini-ceo Winkelmann krijgt Italiaanse onderscheiding

Stephan Winkelmann, ceo van Automobili Lamborghini, is onderscheiden met de ‘Premio Internazionale Barsanti e Matteucci’ -award.Het is een blijk van erkenning voor mensen die uitblinken op het gebied van automotive engineering.

Stephan Winkelmann is sinds 1 januari 2005 president en ceo van Lamborghini en onder zijn leiding is de onderneming aanzienlijk in omvang gegroeid, als gevolg van één van de meest geprezen herstructureringsprogramma’s in de automobielindustrie en in de sector voor luxegoederen. De Premio Internazionale Barsanti e Matteucci-award vormt een erkenning voor die prestatie en voor het verder versterken van het merk Lamborghini. De onderscheiding is sinds 2000 aan diverse Italiaanse en internationale persoonlijkheden uit de auto-industrie toegekend en is ooit geïnitieerd om Eugenio Barsanti en Felice Matteucci te herdenken. Zij ontwierpen in 1853 de eerste interne verbrandingsmotor. Toen Nikolaus Otto patent op zijn motor aanvroeg, heeft Matteucci nog (zonder succes) naar voren gebracht dat hij en zijn partner Barsanti in feite de bedenkers van het origineel waren.

In 2010 werd Winkelmann al voor zijn inspanningen bij Lamborghini beloond met de benoeming tot ‘Grand Officer in the Order of Merit of The Italian Republic’, waarna in 2012 de ‘Global Leadership Award’ volgde, die hem werd toegekend door de Italiaans-Amerikaanse Kamer van Koophandel (IACC) in Chicago. Lamborghini is een dochteronderneming van Audi AG, net als het motorfietsmerk Ducati.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Lamborghini-ceo Winkelmann krijgt Italiaanse onderscheiding - Automobielmanagement.nl

Lamborghini-ceo Winkelmann krijgt Italiaanse onderscheiding

Stephan Winkelmann, ceo van Automobili Lamborghini, is onderscheiden met de ‘Premio Internazionale Barsanti e Matteucci’ -award.Het is een blijk van erkenning voor mensen die uitblinken op het gebied van automotive engineering.

Stephan Winkelmann is sinds 1 januari 2005 president en ceo van Lamborghini en onder zijn leiding is de onderneming aanzienlijk in omvang gegroeid, als gevolg van één van de meest geprezen herstructureringsprogramma’s in de automobielindustrie en in de sector voor luxegoederen. De Premio Internazionale Barsanti e Matteucci-award vormt een erkenning voor die prestatie en voor het verder versterken van het merk Lamborghini. De onderscheiding is sinds 2000 aan diverse Italiaanse en internationale persoonlijkheden uit de auto-industrie toegekend en is ooit geïnitieerd om Eugenio Barsanti en Felice Matteucci te herdenken. Zij ontwierpen in 1853 de eerste interne verbrandingsmotor. Toen Nikolaus Otto patent op zijn motor aanvroeg, heeft Matteucci nog (zonder succes) naar voren gebracht dat hij en zijn partner Barsanti in feite de bedenkers van het origineel waren.

In 2010 werd Winkelmann al voor zijn inspanningen bij Lamborghini beloond met de benoeming tot ‘Grand Officer in the Order of Merit of The Italian Republic’, waarna in 2012 de ‘Global Leadership Award’ volgde, die hem werd toegekend door de Italiaans-Amerikaanse Kamer van Koophandel (IACC) in Chicago. Lamborghini is een dochteronderneming van Audi AG, net als het motorfietsmerk Ducati.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding