‘Techniekroute app’ moet jongeren interesseren voor techniek

Om jongeren tussen de 12 en 15 jaar te interesseren voor de techniek hebben studenten van Windesheim en Cibap de ‘Techniekroute’ app ontwikkeld. Hiermee maken jongeren aan de hand van mini-games bij technische bedrijven uit de regio Zwolle kennis met de technieksector.

Door het spelen van de game maken jongeren op een speelse en educatieve manier kennis met de technische branche. Ze leren bedrijven uit de regio kennen en ontdekken welke kansen een technische opleiding biedt. Mede-ontwikkelaar Harm Jan, student Informatica bij Windesheim, vertelt: "In de app run je een fictief bedrijf. Je neemt mensen aan, geeft leiding en zorgt dat iedereen loon ontvangt. Daarnaast word je uitgedaagd om zoveel mogelijk te automatiseren. Maar pas op: geef je teveel uit, dan gaat je bedrijf failliet. Dat is te verhelpen door geld te verdienen met mini-games bij en over andere bedrijven uit de regio. Door deze laagdrempelige mini-games maken jongeren spelenderwijs kennis met het vak en de sector."

 

Bedrijven gezocht

De ‘Techniekroute app’ is nu nog een pilot en wordt in het nieuwe schooljaar verder ontwikkeld. Het is de bedoeling dat de app een echte route wordt langs diverse bedrijven uit de regio Zwolle en hiervoor worden bedrijven gezocht. Marijn Molema, lid van het lectoraat Area Development van Windesheim en vanuit die rol betrokken bij dit project: "We zijn op zoek naar ondernemers die hun deuren willen openen voor het jonge, digitale publiek en willen meehelpen om meer jongeren te interesseren voor de techniek sector. Op dit moment is Axxion Industries al aangehaakt en verwerkt in de app."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wat een geweldig goed initiatief. Ik ontving het van ??n van onze partners uit het bedrijfsleven. Ik zal zeker kijken of wij hier als Partnerschap Nijkerk iets mee kunnen. Wordt vervolgd.

Geplaatst door: Jenny Oldenhuis op

En hoe kom je aan die app? Dat staat er dan weer niet bij.

Geplaatst door: dibbes op
‘Techniekroute app’ moet jongeren interesseren voor techniek - Automobielmanagement.nl

‘Techniekroute app’ moet jongeren interesseren voor techniek

Om jongeren tussen de 12 en 15 jaar te interesseren voor de techniek hebben studenten van Windesheim en Cibap de ‘Techniekroute’ app ontwikkeld. Hiermee maken jongeren aan de hand van mini-games bij technische bedrijven uit de regio Zwolle kennis met de technieksector.

Door het spelen van de game maken jongeren op een speelse en educatieve manier kennis met de technische branche. Ze leren bedrijven uit de regio kennen en ontdekken welke kansen een technische opleiding biedt. Mede-ontwikkelaar Harm Jan, student Informatica bij Windesheim, vertelt: "In de app run je een fictief bedrijf. Je neemt mensen aan, geeft leiding en zorgt dat iedereen loon ontvangt. Daarnaast word je uitgedaagd om zoveel mogelijk te automatiseren. Maar pas op: geef je teveel uit, dan gaat je bedrijf failliet. Dat is te verhelpen door geld te verdienen met mini-games bij en over andere bedrijven uit de regio. Door deze laagdrempelige mini-games maken jongeren spelenderwijs kennis met het vak en de sector."

 

Bedrijven gezocht

De ‘Techniekroute app’ is nu nog een pilot en wordt in het nieuwe schooljaar verder ontwikkeld. Het is de bedoeling dat de app een echte route wordt langs diverse bedrijven uit de regio Zwolle en hiervoor worden bedrijven gezocht. Marijn Molema, lid van het lectoraat Area Development van Windesheim en vanuit die rol betrokken bij dit project: "We zijn op zoek naar ondernemers die hun deuren willen openen voor het jonge, digitale publiek en willen meehelpen om meer jongeren te interesseren voor de techniek sector. Op dit moment is Axxion Industries al aangehaakt en verwerkt in de app."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wat een geweldig goed initiatief. Ik ontving het van ??n van onze partners uit het bedrijfsleven. Ik zal zeker kijken of wij hier als Partnerschap Nijkerk iets mee kunnen. Wordt vervolgd.

Geplaatst door: Jenny Oldenhuis op

En hoe kom je aan die app? Dat staat er dan weer niet bij.

Geplaatst door: dibbes op