Van Bussel per direct weg bij AlwaysBeMobile Company

Luc van Bussel stopt per direct als ceo bij The Alwaysbemobile Company. Het vertrek van Van Bussel is volgens het bericht ‘in goed overleg met de raad van commissarissen en de aandeelhouders genomen’. Er is nu in Veenendaal een vacature voor algemeen directeur of commercieel directeur.

Het personeel van AlwaysBemobile Company is volgens een interne bron niet nader over de kwestie geïnformeerd en weet niet wat Van Bussel zal gaan doen. Het rommelt al een tijdje en kort geleden ontstond een vertrouwensbreuk tussen Van Bussel en zijn raad van commissarissen. Twee commissarissen, Jaakke en Kannekens, stapten per direct op. Er werd gesproken over ‘megalomaan gedrag’ van Alwaysbemobile en over het weigeren te snijden in eigen vlees. Op het moment vormen de drie resterende commissarissen Marc van Eijkelenburg, Frans van der Kolk en Gauthier de Brabandere de rvc. Zij zijn ‘eigen commissarissen oude stijl’ oftewel interne mensen die zijn opgegroeid met Profile Tyrecenter. Jaakke en Kannekens waren externen waarmee de interne commissarissen en de directie ‘geen chemie’ bleken te hebben, zo analyseert financieel directeur (cfo) Patrick Ledegang de kwestie.

Van Bussel is niet voor commentaar beschikbaar en Ledegang treedt op als woordvoerder. Hij neemt ook de functie van ceo waar. "Luc van Bussel heeft vier maanden geleden zijn 12,5 jarig jubileum gevierd en een maand geleden heeft hij al in vertrouwen tegen mij gezegd dat hij wat anders ging doen. Nu is kennelijk het moment." Ledegang is nu op zoek naar een tweede directielid. "We zoeken een tweede directeur want dat heeft heel goed gewerkt. Er worden nu intern gesprekken gevoerd maar we weten nog niet hoe het uitpakt. Het kan zijn dat we een nieuwe ceo zoeken en dat ik cfo blijf. Of het kan zijn dat ik ceo/cfo word en dat we een commercieel directeur aanstellen."

Volgens Ledegang ligt er een goed beleidsplan. "Daarin staat de koers voor de komende jaren beschreven. Dat plan is vooraf gepresenteerd aan de raad van commissarissen en heeft de goedkeuring." Alwaysbemobile heeft een aantal hoofddoelen voor de komende tijd, met name de geografische uitbreiding van Profile Tyrecenter, de verbreding van activiteiten (glas, onderhoud, lease, etc), vergroting van de handel via internet en de start van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk. "Dat is een avontuur dat mijn volle aandacht heeft", zegt Ledegang. Van uitbreiding naar Duitsland waarover wel wordt gesproken (en dat mogelijk een reden is geweest voor de breuk met de twee vertrokken commissarissen) zegt Ledegang niets te weten. "Ik ken die plannen voor Duitsland niet. Dat is echt kletskoek."

Van Bussel schrijft in het persbericht alleen de standaard retoriek. "Na dertien jaar is het mooi geweest en het is tijd voor een nieuwe uitdaging. The Alwaysbemobile Company is een prachtig bedrijf geworden met goede mensen en bijzondere resultaten. Ik kijk met grote trots terug op de afgelopen dertien jaren van innovatie en groei. Het meest trots ben ik op het vertrouwen dat ik dertien jaar lang kreeg van alle aangesloten bedrijven. Het bedrijf heeft haar oorspronkelijke pioniersdynamiek versterkt en haar positie in de Automotive markt is onomstreden. Ik heb grote waardering voor de honderd collega’s in Veenendaal en Antwerpen […]. De omzet van het bedrijf is mede door deze mensen gestegen van twee miljoen in 1999 naar 145 miljoen in 2012. Ik heb veel waardering en respect voor alle aangesloten zelfstandige ondernemers van The Alwaysbemobile Company", aldus Luc van Bussel. Patrick Ledegang, nu cfo van The Alwaysbemobile Company, zal de positie van Luc van Bussel voorlopig waarnemen. Hij zegt: "[…] Er ligt een goed beleidsplan waarin de koers voor de komende jaren is beschreven en we realiseren ondanks de moeilijke omstandigheden een uitstekende omzet."

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dit had ik al veel eerder verwacht. Meningen van anderen luistert hij niet na of loopt weg.

Geplaatst door: PEG op

Mooi! Weg met dat irritante mannetje met z’n dagelijkse dosis persberichtjes vol met onwaarheden. Benieuwd of ze nu allemaal weer een andere kleur stropdas om moeten….

Geplaatst door: Busselhater op

De branche, verliest “voorlopig”een witte raaf uit het nest. Luc heeft met zijn achtergrond uit het hotel-wezen een duidelijk succesvolle stempel op de after-markt achtergelaten. Met een eigen aanpak en mening maak je nu eenmaal niet overal vrienden. Het resultaat in de huidige markt laat echter niets te wensen over. Luc het ga je goed en we zullen ongetwijfeld weer van je horen.

Geplaatst door: Akse Automotive Advies op

Akse heeft zeker wel een paar bonnetjes bij ome Luc kunnen declareren? “Met een eigen aanpak en mening”.. Sjonge.. ik zag de laatste jaren alleen maar de grote Luc van Busselshow.. Overal dook dat mannetje met z’n felgekleurde dasje op, te pas maar veel meer te onpas. Elke week weer een ” onafhankelijk” persbericht over een innovatie, spectaculaire groei en duizelingwekkende omzetten. Toegegeven, van Profile Tyre is een mooie coherente organisatie gemaakt. Het geld daar werd en wordt echter verdiend door de hardwerkende franchisers en niet door ome Luc! Kijk naar de cijfertjes, of beter, stap in de auto en rijd er eens langs, en zie dat bijna alle overige Allwaysbemobile-activiteiten een bestaan in de marge leiden. Of lijden?… Nou ja, de redding is nabij, volgens Luc loopt heel dealerland dankzij Brussel met ijszakken en rolt de omzet zo vanzelf bij James naar binnen. Laat me niet lachen, wat een nonsens. Ik schat zo in dat de de aandeelhouders (franchisenemers) het gebazel en ge-orakel meer dan zat waren en daarom de RVC maatregelen heeft laten nemen. Zou de scherpe column van de wel gezaghebbende Arjen de Jong, laatst in een concurrerend medium, daar ook nog iets mee te maken hebben gehad?….

Geplaatst door: Busselhater op

Beste Busselhater, Je kan het met hem eens zijn of niet maar hij durft in ieder geval een afwijkende mening te geven met zijn eigen naam eronder.

Geplaatst door: Theo de Roos op

Zielig dat hij twittert ” Partit c’est mourir un peu “. Volgens mij ziet hij de bui allang hangen. Het gaat slecht met meerdere PTC ers, en slechte publiciteit kan Dhr. v. Bussel niet gebruiken. “De kapitein verlaat het zinkend schip “.

Geplaatst door: zomaariemand op

Hij is gewoon weggestuurd door de aandeelhouders. Toch zielig dat ie daar niet voor uit durft te komen!

Geplaatst door: Paul op
Van Bussel per direct weg bij AlwaysBeMobile Company - Automobielmanagement.nl

Van Bussel per direct weg bij AlwaysBeMobile Company

Luc van Bussel stopt per direct als ceo bij The Alwaysbemobile Company. Het vertrek van Van Bussel is volgens het bericht ‘in goed overleg met de raad van commissarissen en de aandeelhouders genomen’. Er is nu in Veenendaal een vacature voor algemeen directeur of commercieel directeur.

Het personeel van AlwaysBemobile Company is volgens een interne bron niet nader over de kwestie geïnformeerd en weet niet wat Van Bussel zal gaan doen. Het rommelt al een tijdje en kort geleden ontstond een vertrouwensbreuk tussen Van Bussel en zijn raad van commissarissen. Twee commissarissen, Jaakke en Kannekens, stapten per direct op. Er werd gesproken over ‘megalomaan gedrag’ van Alwaysbemobile en over het weigeren te snijden in eigen vlees. Op het moment vormen de drie resterende commissarissen Marc van Eijkelenburg, Frans van der Kolk en Gauthier de Brabandere de rvc. Zij zijn ‘eigen commissarissen oude stijl’ oftewel interne mensen die zijn opgegroeid met Profile Tyrecenter. Jaakke en Kannekens waren externen waarmee de interne commissarissen en de directie ‘geen chemie’ bleken te hebben, zo analyseert financieel directeur (cfo) Patrick Ledegang de kwestie.

Van Bussel is niet voor commentaar beschikbaar en Ledegang treedt op als woordvoerder. Hij neemt ook de functie van ceo waar. "Luc van Bussel heeft vier maanden geleden zijn 12,5 jarig jubileum gevierd en een maand geleden heeft hij al in vertrouwen tegen mij gezegd dat hij wat anders ging doen. Nu is kennelijk het moment." Ledegang is nu op zoek naar een tweede directielid. "We zoeken een tweede directeur want dat heeft heel goed gewerkt. Er worden nu intern gesprekken gevoerd maar we weten nog niet hoe het uitpakt. Het kan zijn dat we een nieuwe ceo zoeken en dat ik cfo blijf. Of het kan zijn dat ik ceo/cfo word en dat we een commercieel directeur aanstellen."

Volgens Ledegang ligt er een goed beleidsplan. "Daarin staat de koers voor de komende jaren beschreven. Dat plan is vooraf gepresenteerd aan de raad van commissarissen en heeft de goedkeuring." Alwaysbemobile heeft een aantal hoofddoelen voor de komende tijd, met name de geografische uitbreiding van Profile Tyrecenter, de verbreding van activiteiten (glas, onderhoud, lease, etc), vergroting van de handel via internet en de start van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk. "Dat is een avontuur dat mijn volle aandacht heeft", zegt Ledegang. Van uitbreiding naar Duitsland waarover wel wordt gesproken (en dat mogelijk een reden is geweest voor de breuk met de twee vertrokken commissarissen) zegt Ledegang niets te weten. "Ik ken die plannen voor Duitsland niet. Dat is echt kletskoek."

Van Bussel schrijft in het persbericht alleen de standaard retoriek. "Na dertien jaar is het mooi geweest en het is tijd voor een nieuwe uitdaging. The Alwaysbemobile Company is een prachtig bedrijf geworden met goede mensen en bijzondere resultaten. Ik kijk met grote trots terug op de afgelopen dertien jaren van innovatie en groei. Het meest trots ben ik op het vertrouwen dat ik dertien jaar lang kreeg van alle aangesloten bedrijven. Het bedrijf heeft haar oorspronkelijke pioniersdynamiek versterkt en haar positie in de Automotive markt is onomstreden. Ik heb grote waardering voor de honderd collega’s in Veenendaal en Antwerpen […]. De omzet van het bedrijf is mede door deze mensen gestegen van twee miljoen in 1999 naar 145 miljoen in 2012. Ik heb veel waardering en respect voor alle aangesloten zelfstandige ondernemers van The Alwaysbemobile Company", aldus Luc van Bussel. Patrick Ledegang, nu cfo van The Alwaysbemobile Company, zal de positie van Luc van Bussel voorlopig waarnemen. Hij zegt: "[…] Er ligt een goed beleidsplan waarin de koers voor de komende jaren is beschreven en we realiseren ondanks de moeilijke omstandigheden een uitstekende omzet."

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dit had ik al veel eerder verwacht. Meningen van anderen luistert hij niet na of loopt weg.

Geplaatst door: PEG op

Mooi! Weg met dat irritante mannetje met z’n dagelijkse dosis persberichtjes vol met onwaarheden. Benieuwd of ze nu allemaal weer een andere kleur stropdas om moeten….

Geplaatst door: Busselhater op

De branche, verliest “voorlopig”een witte raaf uit het nest. Luc heeft met zijn achtergrond uit het hotel-wezen een duidelijk succesvolle stempel op de after-markt achtergelaten. Met een eigen aanpak en mening maak je nu eenmaal niet overal vrienden. Het resultaat in de huidige markt laat echter niets te wensen over. Luc het ga je goed en we zullen ongetwijfeld weer van je horen.

Geplaatst door: Akse Automotive Advies op

Akse heeft zeker wel een paar bonnetjes bij ome Luc kunnen declareren? “Met een eigen aanpak en mening”.. Sjonge.. ik zag de laatste jaren alleen maar de grote Luc van Busselshow.. Overal dook dat mannetje met z’n felgekleurde dasje op, te pas maar veel meer te onpas. Elke week weer een ” onafhankelijk” persbericht over een innovatie, spectaculaire groei en duizelingwekkende omzetten. Toegegeven, van Profile Tyre is een mooie coherente organisatie gemaakt. Het geld daar werd en wordt echter verdiend door de hardwerkende franchisers en niet door ome Luc! Kijk naar de cijfertjes, of beter, stap in de auto en rijd er eens langs, en zie dat bijna alle overige Allwaysbemobile-activiteiten een bestaan in de marge leiden. Of lijden?… Nou ja, de redding is nabij, volgens Luc loopt heel dealerland dankzij Brussel met ijszakken en rolt de omzet zo vanzelf bij James naar binnen. Laat me niet lachen, wat een nonsens. Ik schat zo in dat de de aandeelhouders (franchisenemers) het gebazel en ge-orakel meer dan zat waren en daarom de RVC maatregelen heeft laten nemen. Zou de scherpe column van de wel gezaghebbende Arjen de Jong, laatst in een concurrerend medium, daar ook nog iets mee te maken hebben gehad?….

Geplaatst door: Busselhater op

Beste Busselhater, Je kan het met hem eens zijn of niet maar hij durft in ieder geval een afwijkende mening te geven met zijn eigen naam eronder.

Geplaatst door: Theo de Roos op

Zielig dat hij twittert ” Partit c’est mourir un peu “. Volgens mij ziet hij de bui allang hangen. Het gaat slecht met meerdere PTC ers, en slechte publiciteit kan Dhr. v. Bussel niet gebruiken. “De kapitein verlaat het zinkend schip “.

Geplaatst door: zomaariemand op

Hij is gewoon weggestuurd door de aandeelhouders. Toch zielig dat ie daar niet voor uit durft te komen!

Geplaatst door: Paul op