"Iemand die met hart en ziel aan de auto-industrie verbonden is, wil op een bepaald moment nummer één worden”,  aldus Tavares in een interview met persbureau Bloomberg. Die ambitie wordt op dit moment gedwarsboomd door Carlos Ghosn, die zoals het nu lijkt volgend jaar voor nog eens vier jaar benoemd lijkt te gaan worden als ceo van de Franse fabrikant. Aan het eind van die periode is Tavares bijna zestig en dat lijkt hem te oud om zijn droom nog waar te maken. Daarom solliciteert hij in het interview openlijk naar een hoge positie bij een ander autobedrijf zoals GM of Ford. ‘’Mijn ervaring maakt me waardevol voor elke autofabrikant. Waarom niet GM, inderdaad. Ik zou het een eer vinden zo’n onderneming te mogen leiden.” Analisten sluiten overigens niet uit dat Tavares met zijn duidelijke uitspraken de raad van bestuur van Renault zelf ook een beetje onder druk probeert te zetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding