Oud Opel-man gaat Volvo Gent leiden

Eric van Landeghem, die jaren gewerkt heeft bij de voormalige Opel-fabriek in Antwerpen, wordt gedelegeerd bestuurder ofwel algemeen directeur van Volvo in Gent. Van Landeghem is daar sinds september 2011 al Plant Manager maar maakt nu de stap omhoog.

Hij is de opvolger van Geert Bruynzeel, die bij Volvo in Gothenburg aan de slag is gegaan als hoofd van Supplier Quality & Logistics. Van Landeghem vervulde bij General Motors/Opel in Antwerpen verschillende functies, waarvan meest recentelijk die van Assistant Plant Manager. Hij werkte ook vijf jaar bij het engineeringscentrum van Opel in de hoofdvestiging in Rüsselheim. Na de sluiting van de Belgische Opel-fabriek kon hij aan de slag bij Volvo. "Eric heeft een uitgebreide ervaring in de autosector, zowel in productie als in engineering. Hij is uitstekend geschikt om het team van Gent verder te leiden tot operationele excellentie", aldus Magnus Hellsten, verantwoordelijk voor Global Car Manufacturing van Volvo Cars.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Oud Opel-man gaat Volvo Gent leiden - Automobielmanagement.nl

Oud Opel-man gaat Volvo Gent leiden

Eric van Landeghem, die jaren gewerkt heeft bij de voormalige Opel-fabriek in Antwerpen, wordt gedelegeerd bestuurder ofwel algemeen directeur van Volvo in Gent. Van Landeghem is daar sinds september 2011 al Plant Manager maar maakt nu de stap omhoog.

Hij is de opvolger van Geert Bruynzeel, die bij Volvo in Gothenburg aan de slag is gegaan als hoofd van Supplier Quality & Logistics. Van Landeghem vervulde bij General Motors/Opel in Antwerpen verschillende functies, waarvan meest recentelijk die van Assistant Plant Manager. Hij werkte ook vijf jaar bij het engineeringscentrum van Opel in de hoofdvestiging in Rüsselheim. Na de sluiting van de Belgische Opel-fabriek kon hij aan de slag bij Volvo. "Eric heeft een uitgebreide ervaring in de autosector, zowel in productie als in engineering. Hij is uitstekend geschikt om het team van Gent verder te leiden tot operationele excellentie", aldus Magnus Hellsten, verantwoordelijk voor Global Car Manufacturing van Volvo Cars.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding