Tweede man Carlos Tavares van Renault ontslagen

De tweede man van de Renault Groep, Carlos Tavares, is de laan uit gestuurd. Dat is donderdagochtend 29 augustus tijdens een spoedzitting van de raad van bestuur besloten.

Tavares had pas geleden zelf een tijdbom onder zijn directiezetel gelegd door openlijk te verklaren dat hij nu eindelijk wel eens de toppositie wilde innemen of anders liever zijn geluk bij een andere autofabrikant zou beproeven, bijvoorbeeld bij GM. Hij stelde daarbij impliciet dat het voor de grote chef Carlos Ghosn weleens tijd werd als topman van Renault te vertrekken. Die heeft dat niet over zich heen laten gaan en nu, een paar dagen na terugkeer van zijn vakantie, het vertrek van Tavares bewerkstelligd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tweede man Carlos Tavares van Renault ontslagen - Automobielmanagement.nl

Tweede man Carlos Tavares van Renault ontslagen

De tweede man van de Renault Groep, Carlos Tavares, is de laan uit gestuurd. Dat is donderdagochtend 29 augustus tijdens een spoedzitting van de raad van bestuur besloten.

Tavares had pas geleden zelf een tijdbom onder zijn directiezetel gelegd door openlijk te verklaren dat hij nu eindelijk wel eens de toppositie wilde innemen of anders liever zijn geluk bij een andere autofabrikant zou beproeven, bijvoorbeeld bij GM. Hij stelde daarbij impliciet dat het voor de grote chef Carlos Ghosn weleens tijd werd als topman van Renault te vertrekken. Die heeft dat niet over zich heen laten gaan en nu, een paar dagen na terugkeer van zijn vakantie, het vertrek van Tavares bewerkstelligd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding