Het vertrek van Tavares, die toch werd gezien als de ceo-in-wording, heeft bij Renault de schaarste aan potentieel topmanagement voor de toekomst aan het licht gebracht. Functionarissen in het bedrijf hebben gezegd dat de herschikking van het management volgende week wordt gepresenteerd aan de vakbonden, zo meldt Financial Times.

De herschikking zou een mogelijkheid bieden aan talentvolle jonge managers in de onderneming om hoge posities in te nemen. Maar de situatie leidt ook tot meer dagelijkse verantwoordelijkheden voor Ghosh (59) die ook ceo is van Nissan en toezicht houdt op de wereldwijde alliantie tussen de twee bedrijven. Tavares, die een protégé was van Ghosn, trad vorige week donderdag af na een nogal openhartig interview waarmee hij collega’s zou hebben geschokt en zijn raad van bestuur ontstemde door te zeggen dat hij niet wilde wachten op het vertrek van Ghosn om de hoogste positie van ceo in te nemen. Tavares zei dan maar uit te zien naar de mogelijkheid chef te worden van bijvoorbeeld GM of Ford. Hij is na Patrick Pelata de tweede Renault-coo in relatief korte tijd die het veld ruimt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding