Alan Mulally heeft met name ingegrepen in de bedrijfscultuur van Ford en heeft de autofabrikant door moeilijke tijden geloodst. Dat hij nu eerder dan gepland zou opstappen, meldden anonieme bronnen tegenover persbureau Reuters. Hij zou tot eind 2014 blijven maar hij zou nu  open staan voor vertrek. Hij zou al bezig zijn andere posities te bekijken.

Dat de raad van bestuur van Ford ook open staat voor een vroegtijdig vertrek van Mulally laat zien dat het bedrijf vertrouwen heeft in de toekomst en dat Ford geen verdere misstappen zal maken, zo schrijft het Financieele Dagblad. In 2006, vlak voordat Mulally werd aangesteld als nieuwe bestuursvoorzitter stond de autofabrikant (net als de andere twee grote Amerikaanse fabrikanten) aan de rand van de afgrond maar Ford werkte zich eruit, zonder overheidssteun. Mulally werkte eerder bij Boeing. Het bestuur heeft de huidige coo Mark Fields genoemd als eventuele opvolger van Mulally. De naam van Mulally zou genoemd zijn als mogelijke opvolger van Steve Ballmer van Microsoft.

Persbureau Reuters heeft Mulally om een reactie gevraag over het vroegtijdig aftreden maar die zegt wat te verachten valt, namelijk dat hij ‘absoluut alleen maar bezig is met zijn taken binnen Ford’. (bron: Reuters/FD)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding