VW weerspreekt bericht over vertrek Piëch

In een officiële verklaring heeft Volkswagen vandaag laten weten dat merkicoon Ferdinand Piëch niet op korte termijn terugtreedt als voorzitter van de raad van toezicht. Een bericht van die strekking in het Duitse Handelsblatt is onwaar, stelt de fabrikant .

Om gezondheidsredenen zou Piëch volgens het Handelsblatt al binnenkort de leiding willen overgeven – en wel aan Martin Winterkorn, de ceo van Volkswagen Groep. Op zijn beurt zou hij weer plaatsmaken voor een (tijdelijke) opvolger. Het Handelsblatt baseert zich voor zijn bericht op kringen binnen VW en op vertrouwelingen van Piëch. Het concern zegt uitdrukkelijk dat zijn leider "in goede gezondheid" verkeert en nog lang op zijn plek zal blijven zitten. Hetzelfde geldt voor de 66-jarige Winterkorn, wiens contract nog loopt tot eind 2016. Om aan duidelijkheid niets te wensen over te laten, deelt ook Piëch (76) zelf mee dat er niets aan de hand is. "Doodverklaarden leven langer. Ik verheug me op de bijeenkomst komende maandag, aan de vooravond van de IAA. Ook in de toekomst zal ik eraan deelnemen als voorzitter van de raad van toezicht." Wanneer het te zijner tijd komt tot een wisseling van de wacht, dan moet meer dan een kwart van de VW-aandeelhouders het voorstel ondersteunen.

Maar, al eerder kreeg Ursula Piëch, de veel jongere vrouw van Ferdinand, een zetel in de raad van toezicht. Ferdinand benoemde haar ook al tot beheerder van zijn vermogen en zijn stichtingen, mocht hij (ooit) overlijden. Hij is zich dus wel bewust van zijn sterfelijkheid.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW weerspreekt bericht over vertrek Piëch - Automobielmanagement.nl

VW weerspreekt bericht over vertrek Piëch

In een officiële verklaring heeft Volkswagen vandaag laten weten dat merkicoon Ferdinand Piëch niet op korte termijn terugtreedt als voorzitter van de raad van toezicht. Een bericht van die strekking in het Duitse Handelsblatt is onwaar, stelt de fabrikant .

Om gezondheidsredenen zou Piëch volgens het Handelsblatt al binnenkort de leiding willen overgeven – en wel aan Martin Winterkorn, de ceo van Volkswagen Groep. Op zijn beurt zou hij weer plaatsmaken voor een (tijdelijke) opvolger. Het Handelsblatt baseert zich voor zijn bericht op kringen binnen VW en op vertrouwelingen van Piëch. Het concern zegt uitdrukkelijk dat zijn leider "in goede gezondheid" verkeert en nog lang op zijn plek zal blijven zitten. Hetzelfde geldt voor de 66-jarige Winterkorn, wiens contract nog loopt tot eind 2016. Om aan duidelijkheid niets te wensen over te laten, deelt ook Piëch (76) zelf mee dat er niets aan de hand is. "Doodverklaarden leven langer. Ik verheug me op de bijeenkomst komende maandag, aan de vooravond van de IAA. Ook in de toekomst zal ik eraan deelnemen als voorzitter van de raad van toezicht." Wanneer het te zijner tijd komt tot een wisseling van de wacht, dan moet meer dan een kwart van de VW-aandeelhouders het voorstel ondersteunen.

Maar, al eerder kreeg Ursula Piëch, de veel jongere vrouw van Ferdinand, een zetel in de raad van toezicht. Ferdinand benoemde haar ook al tot beheerder van zijn vermogen en zijn stichtingen, mocht hij (ooit) overlijden. Hij is zich dus wel bewust van zijn sterfelijkheid.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding