Kevin Rice naar designteam Mazda als creatief directeur

Mazda heeft zijn Europese designteam versterkt met Kevin Rice als creatief directeur. Met ingang van 1 oktober leidt Rice het creatieve ontwerpproces van Mazda in Europa.

Zijn aandacht zal vooral gericht zijn op de verdere ontwikkeling van de designtaal  ‘Kodo – Ziel van Beweging’  van Mazda. De benoeming betekent de terugkeer van Rice naar het Europese R&D Centre in Oberursel bij Frankfurt. Rice (49) werkte tussen 1995 en 2000 als seniorontwerper mee aan vele ontwerpen voor toekomstige Mazda’s, waaronder de RX-8. Hij stond ook aan het hoofd van het team dat de Neospace showcar ontwikkelde. Die was in 1999 te zien op de IAA in Frankfurt. Rice werkte vervolgens dertien jaar bij BMW, waar hij verantwoordelijk was voor het exterieurontwerp van vele modellen, waaronder de nieuwe 3- en 4-serie. Hij neemt nu zijn ervaringen met het premiummerk  BMW mee naar Mazda.

De Brit Kevin Rice studeerde transportation design aan de Universiteit van Coventry en deed, voordat hij in 1995 in dienst trad bij Mazda, veel ervaring op bij Italdesign in Italië en bij Opel in Duitsland. Rice zegt over zijn benoeming blij te zijn weer lid te zijn van een team ‘dat zich laat leiden door een onconventionele benadering bij het ontwerpen en produceren van auto’s’

.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kevin Rice naar designteam Mazda als creatief directeur - Automobielmanagement.nl

Kevin Rice naar designteam Mazda als creatief directeur

Mazda heeft zijn Europese designteam versterkt met Kevin Rice als creatief directeur. Met ingang van 1 oktober leidt Rice het creatieve ontwerpproces van Mazda in Europa.

Zijn aandacht zal vooral gericht zijn op de verdere ontwikkeling van de designtaal  ‘Kodo – Ziel van Beweging’  van Mazda. De benoeming betekent de terugkeer van Rice naar het Europese R&D Centre in Oberursel bij Frankfurt. Rice (49) werkte tussen 1995 en 2000 als seniorontwerper mee aan vele ontwerpen voor toekomstige Mazda’s, waaronder de RX-8. Hij stond ook aan het hoofd van het team dat de Neospace showcar ontwikkelde. Die was in 1999 te zien op de IAA in Frankfurt. Rice werkte vervolgens dertien jaar bij BMW, waar hij verantwoordelijk was voor het exterieurontwerp van vele modellen, waaronder de nieuwe 3- en 4-serie. Hij neemt nu zijn ervaringen met het premiummerk  BMW mee naar Mazda.

De Brit Kevin Rice studeerde transportation design aan de Universiteit van Coventry en deed, voordat hij in 1995 in dienst trad bij Mazda, veel ervaring op bij Italdesign in Italië en bij Opel in Duitsland. Rice zegt over zijn benoeming blij te zijn weer lid te zijn van een team ‘dat zich laat leiden door een onconventionele benadering bij het ontwerpen en produceren van auto’s’

.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding