Topman Mullaly van Ford mogelijk naar Microsoft

In Amerikaanse financiële kringen wordt openlijk gespeculeerd dat Alan Mullaly, momenteel topman van Ford, de nieuwe CEO wordt van Microsoft. Hij zou daar de opvolger worden van Steve Ballmer, die in augustus heeft aangekondigd met pensioen te gaan.

Mullaly (68) wordt algemeen gezien als de man die Ford er weer bovenop heeft gebracht, iets wat bij het toch wat kwakkelende Microsoft ook hard nodig is. Hij kon onlangs ook weer melden dat Ford in het derde kwartaal 2,6 miljard dollar winst heeft gemaakt, 426 miljoen dollar meer dan een jaar eerder. Beide bedrijven onthouden zich uiteraard van elk commentaar maar op zakenzenders als CNBC en Bloomberg wordt de kans dat Mullaly de overstap maakt veel besproken en ook hoog ingeschat. Hij heeft officieel nog een contract met Ford tot eind volgend jaar maar dat levert op dat niveau meestal weinig problemen op.

Ford lijkt zich ook voor te bereiden op het vertrek van de grote baas. Vorig jaar al werd Mark Fields, die pas 52 is maar al zestien jaar bij Ford werkt, benoemd tot Chief Operation Officer, een titel die vaak een opstapje vormt naar de rol van CEO. Verder is deze week is Moray Callum, tot nu toe hoofd design voor de Amerika’s, nu wereldwijd verantwoordelijk voor de ontwerpafdelingen. Ook werd een aantal andere jonge managers gepromoveerd naar rollen op concern-niveau.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Topman Mullaly van Ford mogelijk naar Microsoft - Automobielmanagement.nl

Topman Mullaly van Ford mogelijk naar Microsoft

In Amerikaanse financiële kringen wordt openlijk gespeculeerd dat Alan Mullaly, momenteel topman van Ford, de nieuwe CEO wordt van Microsoft. Hij zou daar de opvolger worden van Steve Ballmer, die in augustus heeft aangekondigd met pensioen te gaan.

Mullaly (68) wordt algemeen gezien als de man die Ford er weer bovenop heeft gebracht, iets wat bij het toch wat kwakkelende Microsoft ook hard nodig is. Hij kon onlangs ook weer melden dat Ford in het derde kwartaal 2,6 miljard dollar winst heeft gemaakt, 426 miljoen dollar meer dan een jaar eerder. Beide bedrijven onthouden zich uiteraard van elk commentaar maar op zakenzenders als CNBC en Bloomberg wordt de kans dat Mullaly de overstap maakt veel besproken en ook hoog ingeschat. Hij heeft officieel nog een contract met Ford tot eind volgend jaar maar dat levert op dat niveau meestal weinig problemen op.

Ford lijkt zich ook voor te bereiden op het vertrek van de grote baas. Vorig jaar al werd Mark Fields, die pas 52 is maar al zestien jaar bij Ford werkt, benoemd tot Chief Operation Officer, een titel die vaak een opstapje vormt naar de rol van CEO. Verder is deze week is Moray Callum, tot nu toe hoofd design voor de Amerika’s, nu wereldwijd verantwoordelijk voor de ontwerpafdelingen. Ook werd een aantal andere jonge managers gepromoveerd naar rollen op concern-niveau.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding