Wat de reden is voor zijn vertrek en wat hij gaat doen is onduidelijk. In een correspondentie vanaf zijn LinkedIn-account geeft Batista zelf aan momenteel bezig te zijn met een stap "buiten Tesla". Binnen LinkedIn is zijn e-mailadres al veranderd naar alleen een Gmail-account.

Bryan Batista, afgestudeerd aan Harvard Business School in Boston, werkte onder meer bij General Motors. Begin 2011 kwam hij bij Tesla Motors in dienst als projectmanager Sales and Retail Development. In augustus 3012 werd hij er directeur Business Development and Real Estate. Nederland was Batista’s standplaats in zijn meest recente functie – verkoopdirecteur Europa. Tesla opende eind augustus in Tilburg een distributiecentrum annex assemblagefabriek, waar de Tesla S wordt gebouwd voor klanten in Europa. Bij die gelegenheid noemde Batista de locatie "erg belangrijk voor Tesla’s activiteiten in Europa, die de komende maanden zullen groeien met de opening van vijftien nieuwe stores en servicecenters."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding