Elon Musk zakenman van het jaar voor Forbes

Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft Elon Musk van Tesla Motors uitgeroepen tot zakenman van het jaar. Musk (42) is rijk geworden met het betaalsysteem PayPal en nu grooteigenaar/directeur van Tesla en van SpaceX, het bedrijf dat het vervoer van en naar ruimtestations regelt.

Forbes vergelijkt Musk vooral met de legendarische topman van Apple, Steve Jobs. Beiden staan bekend om hun visionaire ideeën die ze vervolgens vaak ook nog weten te realiseren. Beiden weten ook vanuit een sterk geloof in hun eigen gelijk mensen om zich heen te overtuigen, aldus Forbes. Dat de laatste tijd een aantal Tesla’s uit Musks fabrieken in de brand zijn gevlogen, kan het tijdschrift kennelijk niet op andere gedachten brengen.

Musk denkt momenteel onder meer na over een netwerk aan ondergrondse buizen om mensen en goederen snel dwars door de VS te vervoeren, de Hyperbool, en over een nieuw soort raketmotor waarmee je mensen op Mars kunt zetten. Zijn laatste droom is een elektrisch vliegtuig dat verticaal kan opstijgen en landen waardoor je overal veel makkelijker en zonder hinder voor de omgeving vliegvelden kan neerleggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

wel een beetje triest dat jullie er nu van maken dat die batterijen ‘spontaan’ in brand zouden zijn gevlogen, totale onzin, welk belang dienen jullie?

Geplaatst door: Maarten Steinbuch op

Eens met Maarten. Doe gewoon je huiswerk en vertel niet die flauwekul. Spontane ontbranding: volstrekt onjuist.

Geplaatst door: Egbert Dijkstra op

Heren, jullie hebben gelijk.
Bericht is inmiddels aangepast.

Geplaatst door: Redactie AM op
Elon Musk zakenman van het jaar voor Forbes - Automobielmanagement.nl

Elon Musk zakenman van het jaar voor Forbes

Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft Elon Musk van Tesla Motors uitgeroepen tot zakenman van het jaar. Musk (42) is rijk geworden met het betaalsysteem PayPal en nu grooteigenaar/directeur van Tesla en van SpaceX, het bedrijf dat het vervoer van en naar ruimtestations regelt.

Forbes vergelijkt Musk vooral met de legendarische topman van Apple, Steve Jobs. Beiden staan bekend om hun visionaire ideeën die ze vervolgens vaak ook nog weten te realiseren. Beiden weten ook vanuit een sterk geloof in hun eigen gelijk mensen om zich heen te overtuigen, aldus Forbes. Dat de laatste tijd een aantal Tesla’s uit Musks fabrieken in de brand zijn gevlogen, kan het tijdschrift kennelijk niet op andere gedachten brengen.

Musk denkt momenteel onder meer na over een netwerk aan ondergrondse buizen om mensen en goederen snel dwars door de VS te vervoeren, de Hyperbool, en over een nieuw soort raketmotor waarmee je mensen op Mars kunt zetten. Zijn laatste droom is een elektrisch vliegtuig dat verticaal kan opstijgen en landen waardoor je overal veel makkelijker en zonder hinder voor de omgeving vliegvelden kan neerleggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

wel een beetje triest dat jullie er nu van maken dat die batterijen ‘spontaan’ in brand zouden zijn gevlogen, totale onzin, welk belang dienen jullie?

Geplaatst door: Maarten Steinbuch op

Eens met Maarten. Doe gewoon je huiswerk en vertel niet die flauwekul. Spontane ontbranding: volstrekt onjuist.

Geplaatst door: Egbert Dijkstra op

Heren, jullie hebben gelijk.
Bericht is inmiddels aangepast.

Geplaatst door: Redactie AM op