Dat heeft de raad van bestuur aan Mulally laten weten, zo meldden verschilllende bronnen. Naar verluidt, is Mulally één van de weinige overgebleven kandidaten om de vertrekkende Steve Balmer op te volgen bij de software-gigant. Hij laat sinds die geruchten zijn opgedoken echter volledig in het midden of hij wel of niet op een dergelijk aanbod in zou gaan. Mulally’s contract bij Ford loopt nog tot eind volgend jaar. "Het leidt de aandacht te veel af van wat we ook nog te vertellen hebben. Media schrijven niet over een nieuwe Mustang maar alleen maar over het al dan niet weg gaan van Mulally", zou één van de bestuursleden hebben uitgeroepen.
Ford heeft tegelijk aangekondigd dat het elfduizend nieuwe banen gaat scheppen in haar fabrieken in de VS en Azië. Die mensen zijn nodig om de voor volgend jaar op de rol staande 23 nieuwe modellen te kunnen bouwen. Volgens Ford is dat de snelste expansie in meer dan vijftig jaar. Een flink aantal van de nieuwkomers is nodig voor twee nieuwe fabrieken die Ford bouwt in China.