‘Marchionne blijft nog zeker 3 jaar bij Fiat’

Sergio Marchionne blijft nog zeker 3 jaar aan als topman van autoconcern Fiat. Dat zei de voorzitter van dat bedrijf, John Elkann, maandag op de internationale autobeurs in Detroit.

Fiat maakte op nieuwjaarsdag bekend zijn Amerikaanse partner Chrysler volledig over te willen nemen. Met de fusie van beide autobedrijven moet een volwaardige concurrent voor grootmachten als Volkswagen en General Motors ontstaan.

Marchionne blijft de komende jaren aan om de nieuwe strategie van het bedrijf ten uitvoer te brengen, stelde Elkann. Die strategie wordt naar verwachting in mei gepresenteerd. De Italiaanse ceo gaf zelf aan dat Fiat openstaat voor samenwerking met bedrijven als PSA Peugeot Citroën en Suzuki.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Marchionne blijft nog zeker 3 jaar bij Fiat’ - Automobielmanagement.nl

‘Marchionne blijft nog zeker 3 jaar bij Fiat’

Sergio Marchionne blijft nog zeker 3 jaar aan als topman van autoconcern Fiat. Dat zei de voorzitter van dat bedrijf, John Elkann, maandag op de internationale autobeurs in Detroit.

Fiat maakte op nieuwjaarsdag bekend zijn Amerikaanse partner Chrysler volledig over te willen nemen. Met de fusie van beide autobedrijven moet een volwaardige concurrent voor grootmachten als Volkswagen en General Motors ontstaan.

Marchionne blijft de komende jaren aan om de nieuwe strategie van het bedrijf ten uitvoer te brengen, stelde Elkann. Die strategie wordt naar verwachting in mei gepresenteerd. De Italiaanse ceo gaf zelf aan dat Fiat openstaat voor samenwerking met bedrijven als PSA Peugeot Citroën en Suzuki.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding