Daimler verliest Renschler uit raad van bestuur

Het Duitse concern Daimler is getroffen door een plotseling vertrek van Andreas Renschler.

Hij werd gezien als een mogelijke opvolger van ceo Dieter Zetsche. Er zijn speculaties dat Renschler naar Volkswagen gaat. 

Renschler vertrekt bij Daimler op eigen initiatief en om persoonlijke redenen, zo meldt Financial Times. Andreas Renschler (55) nam in april de toppositie over voor Mercedes-Benz productie en inkoop en was daarvoor verantwoordelijk voor de internationale expansie van de truckdivisie van Daimler.  Er is een persverklaring uitgegeven door Daimler waarin staat dat de raad van toezicht unaniem heeft ingesteld met de ontbinding van het  contract van Renschler.  Hij is sinds 2004 lid van de raad van bestuur van Daimler en is kandidaat voor de opvolging van Zetsche in 2016. Maar hij stopt nu met onmiddellijke ingang met werken. Zetsche zegt het vertrek zeer te betreuren.
Een woordvoerder van daimler wil niet ingaan op de reden van het vertrek maar hij benadrukte dat het niets te maken heeft met operationele zaken of  met onenigheid binnen Daimler.  De taken van Renschler worden overgenomen door Markus Schaefer (productieplanning) en door Wilfried Poth voor wat betreft de bestelautodivisie.
Zetsche’s contract is in februari vorig jaar verlengd tot eind 2016 maar hij had verwacht dat hij een contractverlenging van vijf jaar zou krijgen (dus tot 2018). Rvb-lid Wolfgang Bernhard werd gedwongen om van baan te wisselen met de relaxt opererende Andreas Renschler, die de voorkeur genoot van de vertegenwoordigers van het personeel voor de functie van productiebaas. Sindsdien is de winstgevendheid van Mercedes-Benz verbeterd door de introductie van nieuwe sportieve modellen. Daimler zal op 7 februari zijn jaarwinst over 2013 bekendmaken. Volgens de ‘Stuttgarter Zeitung zou Renschler weleens kunnen overstappen naar Volkswagen. Er zijn speculaties dat hij er de divisie vrachtwagens (MAN, Scania en Volkswagen) zou kunnen gaan leiden. Maar noch Volkswagen noch Daimler willen hier commentaar op geven, schrijft het Duitse vakblad Automobilwoche. Dit soort wisselingen is in de autobranche overigens niet ongebruikelijk. Zo ging niet zo lang geleden Karl-Thomas Neumann ging van Volkswagen naar Opel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler verliest Renschler uit raad van bestuur - Automobielmanagement.nl

Daimler verliest Renschler uit raad van bestuur

Het Duitse concern Daimler is getroffen door een plotseling vertrek van Andreas Renschler.

Hij werd gezien als een mogelijke opvolger van ceo Dieter Zetsche. Er zijn speculaties dat Renschler naar Volkswagen gaat. 

Renschler vertrekt bij Daimler op eigen initiatief en om persoonlijke redenen, zo meldt Financial Times. Andreas Renschler (55) nam in april de toppositie over voor Mercedes-Benz productie en inkoop en was daarvoor verantwoordelijk voor de internationale expansie van de truckdivisie van Daimler.  Er is een persverklaring uitgegeven door Daimler waarin staat dat de raad van toezicht unaniem heeft ingesteld met de ontbinding van het  contract van Renschler.  Hij is sinds 2004 lid van de raad van bestuur van Daimler en is kandidaat voor de opvolging van Zetsche in 2016. Maar hij stopt nu met onmiddellijke ingang met werken. Zetsche zegt het vertrek zeer te betreuren.
Een woordvoerder van daimler wil niet ingaan op de reden van het vertrek maar hij benadrukte dat het niets te maken heeft met operationele zaken of  met onenigheid binnen Daimler.  De taken van Renschler worden overgenomen door Markus Schaefer (productieplanning) en door Wilfried Poth voor wat betreft de bestelautodivisie.
Zetsche’s contract is in februari vorig jaar verlengd tot eind 2016 maar hij had verwacht dat hij een contractverlenging van vijf jaar zou krijgen (dus tot 2018). Rvb-lid Wolfgang Bernhard werd gedwongen om van baan te wisselen met de relaxt opererende Andreas Renschler, die de voorkeur genoot van de vertegenwoordigers van het personeel voor de functie van productiebaas. Sindsdien is de winstgevendheid van Mercedes-Benz verbeterd door de introductie van nieuwe sportieve modellen. Daimler zal op 7 februari zijn jaarwinst over 2013 bekendmaken. Volgens de ‘Stuttgarter Zeitung zou Renschler weleens kunnen overstappen naar Volkswagen. Er zijn speculaties dat hij er de divisie vrachtwagens (MAN, Scania en Volkswagen) zou kunnen gaan leiden. Maar noch Volkswagen noch Daimler willen hier commentaar op geven, schrijft het Duitse vakblad Automobilwoche. Dit soort wisselingen is in de autobranche overigens niet ongebruikelijk. Zo ging niet zo lang geleden Karl-Thomas Neumann ging van Volkswagen naar Opel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding