Surawatari nieuwe R&D-baas bij Mazda Motor Europe

Mazda heeft Kenichiro Saruwatari benoemd tot baas van het Europese Research & Development Centre in Oberursel, vlakbij Frankfurt.

Hiervoor was de ingenieur Saruwatari (49) bijna vijf jaar actief als programmamanager bij de Product Divisie van Mazda Motor Corporation in Hiroshima (Japan).  Hij was daar verantwoordelijk voor alle ontwikkelingen rond de Mazda3, waaronder de onlangs geïntroduceerde volledig nieuwe generatie van dit best verkopende model van het merk.
Saruwatari trad in 1987 bij Mazda in dienst en heeft sindsdien een verscheidenheid aan functies bij het bedrijf bekleed, voornamelijk op het gebied van de ontwikkeling, productie en het testen van aandrijflijnen. Hij speelde door de jaren heen onder meer een belangrijke rol in het verbeteren van de gerenommeerde Mazda-motorentechnologie. Saruwatari neemt in zijn nieuw job de taken over van Ichiro Hirose, die als general manager de Powertrain Development Division bij Mazda Motor Corporation gaat leiden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Surawatari nieuwe R&D-baas bij Mazda Motor Europe - Automobielmanagement.nl

Surawatari nieuwe R&D-baas bij Mazda Motor Europe

Mazda heeft Kenichiro Saruwatari benoemd tot baas van het Europese Research & Development Centre in Oberursel, vlakbij Frankfurt.

Hiervoor was de ingenieur Saruwatari (49) bijna vijf jaar actief als programmamanager bij de Product Divisie van Mazda Motor Corporation in Hiroshima (Japan).  Hij was daar verantwoordelijk voor alle ontwikkelingen rond de Mazda3, waaronder de onlangs geïntroduceerde volledig nieuwe generatie van dit best verkopende model van het merk.
Saruwatari trad in 1987 bij Mazda in dienst en heeft sindsdien een verscheidenheid aan functies bij het bedrijf bekleed, voornamelijk op het gebied van de ontwikkeling, productie en het testen van aandrijflijnen. Hij speelde door de jaren heen onder meer een belangrijke rol in het verbeteren van de gerenommeerde Mazda-motorentechnologie. Saruwatari neemt in zijn nieuw job de taken over van Ichiro Hirose, die als general manager de Powertrain Development Division bij Mazda Motor Corporation gaat leiden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding