General Motors topvrouw verdient meer

Bestuursvoorzitter Mary Barra van de Amerikaanse autofabrikant General Motors gaat per jaar 14,4 miljoen dollar verdienen, omgerekend 10,5 miljoen euro. De beloning van de in januari aangetreden topvrouw valt tweemaal zo hoog uit als dat van haar voorganger, Dan Akerson.

Dat laat een woordvoerder van het bedrijf weten nadat er in Amerikaanse media geruchten waren ontstaan dat de vrouw juist minder dan haar voorganger zou verdienen. General Motors kreeg het verwijt met 2 maten te meten en vrouwonvriendelijk te zijn.

Het bedrijf wilde de informatie aanvankelijk pas in april publiceren, maar besloot dat eerder te doen om "misvattingen te corrigeren". Van de 14,4 miljoen is 1,6 miljoen dollar salaris, aangevuld met 2,8 miljoen dollar in bonussen voor de korte termijn. Aandelen ter waarde van 10 miljoen dollar maken de jaarlijkse inkomsten van Barra compleet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

General Motors topvrouw verdient meer - Automobielmanagement.nl

General Motors topvrouw verdient meer

Bestuursvoorzitter Mary Barra van de Amerikaanse autofabrikant General Motors gaat per jaar 14,4 miljoen dollar verdienen, omgerekend 10,5 miljoen euro. De beloning van de in januari aangetreden topvrouw valt tweemaal zo hoog uit als dat van haar voorganger, Dan Akerson.

Dat laat een woordvoerder van het bedrijf weten nadat er in Amerikaanse media geruchten waren ontstaan dat de vrouw juist minder dan haar voorganger zou verdienen. General Motors kreeg het verwijt met 2 maten te meten en vrouwonvriendelijk te zijn.

Het bedrijf wilde de informatie aanvankelijk pas in april publiceren, maar besloot dat eerder te doen om "misvattingen te corrigeren". Van de 14,4 miljoen is 1,6 miljoen dollar salaris, aangevuld met 2,8 miljoen dollar in bonussen voor de korte termijn. Aandelen ter waarde van 10 miljoen dollar maken de jaarlijkse inkomsten van Barra compleet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding