Dat meldt Automotive News Europe. Op het moment is Thierry Peugeot de voorzitter maar de brede reorganisatie en veranderende eigendomsverhoudingen bij PSA leiden ertoe dat de familie Peugeot nog maar twee zetels in de raad van toezicht heeft in plaats van vier. Zowel de Franse staat als Dongfeng Motor hebben beide een aandeel van veertien procent verworven in de autofabrikant en zij krijgen beide twee zetels.  Gallois en Hauser zouden allebei al hebben gepraat met Dongfeng in China. Gallois heeft al zitting in de raad als vertegenwoordiger van de Franse staat. Hij heeft de steun van president Hollande en wordt gezien als de belangrijkste kandidaat.
De familie Peugeot heeft besloten dat hun twee belangrijkste bedrijven (EPF en FFP) zitting zullen nemen in de nieuwe raad.  EPF wordt nu geleid door Jean-Philippe Peugeot en FFP door Robert Peugeot.  Deze twee neven zitten al in de toezichtsraad. Maar of zij dat blijven doen, is nog niet besloten.  De raad van toezicht zal vergaderen op 18 maart om de finale beslissing te nemen.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding