Er zijn vier nieuwe leden toegetreden tot de raad van commissarissen, namelijk Harald Wester, Scott Garberding, Antonio Picca Piccon and Giorgio Fossati.  Zij vervangen Gianni Coda, Christopher Gent, Paolo Monferino en Lindsay Owen Jones.  In de raad blijven aanwezig de heren Sergio Marchionne (ceo Fiat Chrysler), Richard Palmer, Marco Piccinini en Alfredo Altavilla.  En last but not least is erg Piero Ferrari die aanblijft als vicevoorzitter. De bestuursleden zijn allemaal benoemd voor een periode van drie jaar (2014-2016), zo meldde Ferrari op de aandeelhoudersvergadering.  Ferrari is onderdeel van het nieuwe concern Fiat Chrysler Automobiles.
Ferrari heeft in een verklaring bekendgemaakt dat het in 2013 vijf procent minder auto’s heeft verkocht (6.922 stuks) maar de omzet steeg met vijf procent tot 2,3 miljard euro.  De winst ten opzichte van de omzet steeg tot acht procent (363 miljoen euro).  De netto winst was 246 miljoen euro (+5%).  Ferrari zegt dat de strategie van het beperkt houden van het aantal geproduceerde auto’s om de exclusiviteit en de merkwaarde te behouden, goed heeft gewerkt.   (Bronnen:  Reuters / Automotive News Europe)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding