Goupil de Bouillé nieuwe baas van Infiniti Europe

François Goupil de Bouillé is per 1 april benoemd tot vicepresident voor Europe, Midden-Oosten en Afrika voor Nissan-dochter Infiniti. Hij is de opvolger van Fintan Knight die het bedrijf verlaat.

De Fransman Goupil de Bouillé wordt verantwoordelijk voor de gehele business van Infiniti in de genoemde regio’s en hij moet het groeiplan aansturen. Hij is momenteel verantwoordelijk voor ‘global operations’ op het hoofdkantoor in Hong Kong en daarnaast heeft hij de marketingverantwoordelijkheid voor Azië en Oceanië. In zijn nieuwe functie zal hij blijven rapporteren aan Johan de Nysschen, de president van Infiniti Motor Company. "François Goupil de Bouillé is een van onze meest ervaren managers en hij heeft een indrukwekkende staat van dienst," vindt De Nysschen.
Infiniti wil zijn positie in Europa aanmerkelijk verbeteren, onder meer door de toepassing van een dieselmotor. De Nissan-dochter zal over het boekjaar 2013-2014 (dat eindigde op 31 maart) rapporteren dat er wereldwijd 179 duizend auto’s zijn verkocht. In Rusland is Infiniti het grootste Japanse merk en de verkoop verdrievoudigde daar van 50 duizend naar 150 duizend.

   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Goupil de Bouillé nieuwe baas van Infiniti Europe - Automobielmanagement.nl

Goupil de Bouillé nieuwe baas van Infiniti Europe

François Goupil de Bouillé is per 1 april benoemd tot vicepresident voor Europe, Midden-Oosten en Afrika voor Nissan-dochter Infiniti. Hij is de opvolger van Fintan Knight die het bedrijf verlaat.

De Fransman Goupil de Bouillé wordt verantwoordelijk voor de gehele business van Infiniti in de genoemde regio’s en hij moet het groeiplan aansturen. Hij is momenteel verantwoordelijk voor ‘global operations’ op het hoofdkantoor in Hong Kong en daarnaast heeft hij de marketingverantwoordelijkheid voor Azië en Oceanië. In zijn nieuwe functie zal hij blijven rapporteren aan Johan de Nysschen, de president van Infiniti Motor Company. "François Goupil de Bouillé is een van onze meest ervaren managers en hij heeft een indrukwekkende staat van dienst," vindt De Nysschen.
Infiniti wil zijn positie in Europa aanmerkelijk verbeteren, onder meer door de toepassing van een dieselmotor. De Nissan-dochter zal over het boekjaar 2013-2014 (dat eindigde op 31 maart) rapporteren dat er wereldwijd 179 duizend auto’s zijn verkocht. In Rusland is Infiniti het grootste Japanse merk en de verkoop verdrievoudigde daar van 50 duizend naar 150 duizend.

   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding