Adac heeft in het lopende onderzoek naar de affaire met mogelijke manipulaties van gegevens opnieuw consequenties aan de gang van zaken verbonden. Dat kost nu directeur Obermair de kop. Hij is lang in dienst van Adac geweest en volgens de woordvoerder is er een afspraak over het vertrek dat door beide partijen is ondertekend.  Over de zakelijke details van de afspraken van het vertrek zullen beide partijen geen uitspraken doen. Directeur Obermair was in toenemende mate onder druk komen te staan omdat hij afgelopen januari de beschuldigingen van manipulatie met cijfermateriaal voor de verkiezing van de ´Lieblingsauto der Deutschen´ steeds met kracht van de hand heeft gewezen.  Maar de manipulaties bleken later dus wel degelijk waar te zijn. Het onderzoek binnen de Adac wordt in alle geledingen voortgezet en men concentreert zich volledig op het  vernieuwings-en hervormingsprogramma volgens de woordvoerder. Men wil in mei op de jaarvergadering in Saarbrücken de eerste gegevens van het onderzoek presenteren.