Hall is afkomstig van Invensys Rail, waar hij ook de financiële topman was. Daarvoor was hij onder meer controller bij Health Group. Zijn benoeming bij Jato is onderdeel van de strategie van Jato om de organisatie on operationele zin te versterken om de aanwezigheid van het bedrijf internationaal te vergroten.   De ceo van Jato, Andy Rothery,  zegt dat Hall centraal zal staan bij de implementatie van de strategie van de onderneming. Er moet een verandering in de organisatie komen, zegt Rothery. "Hall en ik zullen nauw samenwerken om te reageren op de behoeften van onze klanten met relevante en innovatieve proposities."
Jato is opgericvht in 1984 en is wereldwijd een zeer belangrijke  leverancier van accurate en up-to-date informatie over specificaties, verkoopresultaten, nieuws en verkoopacties van auto’s.   Het bedrijf heeft vertegenwoordigingen in veertig landen.  Ook alle volumefabrikanten zijn klant van Jato,  die daarmee de mogelijkheid krijgen te reageren op marktontwikkelingen op korte termijn en voor hun planning rekening kunnen houden met de ontwikkelingen  voor de langere termijn.  Jato is inmiddels ook beschikbaar voor consumenten via web portals waar consumenten de voors en tegens van auto’s kunnen vergelijken. Ook leasemaatschappijen gebruiken de informatie van Jato Dynamics.