Mark Fields benoemd tot CEO Ford Motor Company

Ford Motor Company heeft Mark Fields per 1 juli benoemd tot nieuwe CEO. Hij volgt Alan Mulally op.

Dat hebben bestuursvoorzitter Bill Ford en Mulally zelf, die met pensioen gaat, zojuist bekend gemaakt.

De huidige Chief Operational Officer is bepaald geen onbekende bij Ford. Fields (1961) werkt er al sinds 1989. Op 36-jarige leeftijd leidde hij Ford Argentinië. Toen het bedrijf hem twee jaar later aan het hoofd van Mazda Motor Corporation plaatste, was Fields de jongste persoon die ooit een grote Japanse onderneming leidde. In 2002 werd hij bestuursvoorzitter van de Premier Automotive Group, Ford’s premiumdivisie waartoe destijds Lincoln, Aston Martin, Jaguar, Land Rover en Volvo Cars behoorden. Eind 2006 werd de toen 45-jarige Fields benoemd tot directeur van Fords activiteiten in Noord-, Midden-en Zuid-Amerika. Sinds november 2012 is hij COO. Destijds al gold hij als de gedoodverfde favoriet om Mulally op te volgen. Verrassend is de benoeming dan ook geheel niet..

Alan Mulally gaf leiding aan Ford sinds 2006, toen hij overkwam van Boeing. Hij wist de fabrikant door de crisis heen te loodsen en te behoeden voor faillissement. Ook zorgde hij voor een meer eigentijds, zuiniger met brandstof omspringend modellengamma. Eind vorig jaar ontstonden geruchten over een mogelijke overstap naar Microsoft. Begin dit jaar liet hij echter weten bij Ford te blijven.

 

Mark Fields benoemd tot CEO Ford Motor Company - Automobielmanagement.nl

Mark Fields benoemd tot CEO Ford Motor Company

Ford Motor Company heeft Mark Fields per 1 juli benoemd tot nieuwe CEO. Hij volgt Alan Mulally op.

Dat hebben bestuursvoorzitter Bill Ford en Mulally zelf, die met pensioen gaat, zojuist bekend gemaakt.

De huidige Chief Operational Officer is bepaald geen onbekende bij Ford. Fields (1961) werkt er al sinds 1989. Op 36-jarige leeftijd leidde hij Ford Argentinië. Toen het bedrijf hem twee jaar later aan het hoofd van Mazda Motor Corporation plaatste, was Fields de jongste persoon die ooit een grote Japanse onderneming leidde. In 2002 werd hij bestuursvoorzitter van de Premier Automotive Group, Ford’s premiumdivisie waartoe destijds Lincoln, Aston Martin, Jaguar, Land Rover en Volvo Cars behoorden. Eind 2006 werd de toen 45-jarige Fields benoemd tot directeur van Fords activiteiten in Noord-, Midden-en Zuid-Amerika. Sinds november 2012 is hij COO. Destijds al gold hij als de gedoodverfde favoriet om Mulally op te volgen. Verrassend is de benoeming dan ook geheel niet..

Alan Mulally gaf leiding aan Ford sinds 2006, toen hij overkwam van Boeing. Hij wist de fabrikant door de crisis heen te loodsen en te behoeden voor faillissement. Ook zorgde hij voor een meer eigentijds, zuiniger met brandstof omspringend modellengamma. Eind vorig jaar ontstonden geruchten over een mogelijke overstap naar Microsoft. Begin dit jaar liet hij echter weten bij Ford te blijven.