Hij zal als bestuursvoorzitter worden vervangen door Seita Kanai, de huidige vicevoorzitter. Takashi Yamanouchi (69) was ook ceo van Mazda, namelijk in de periode 2008 – 2013, en de huidige ceo, Masamichi Kogai, zei in een verklaring onder meer het volgende: "Yamanouchi concentreerde financiële middelen om Mazda uniek te maken met de Skyactiv Technologie en met de designtaal Kodo. Yamanouchi entameerde de totale omschakeling van de business van Mazda, de innovatie in verkoop en de versterking van het merk. Daarmee is de basis gelegd voor de revitalisatie en duurzame groei van Mazda."
De veranderingen gaan in na de eerstvolgende algemene vergadering van aandeelhouders op 24 juni.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding