Hij is er sinds zijn aantreden in 2007 financieel directeur (CFO) en sinds een jaar ook algemeen directeur (CEO) a.i. De bekendste franchiseformule van The Alwaysbemobile Company is Profile Tyrecenter (225 vestigingen in Nederland en België). Voordat hij in 2007 aantrad bij The Alwaysbemobile Company werkte Patrick Ledegang onder meer als financieel directeur bij Biesheuvel Techniek en als controller bij diverse onderdelen van Makro Nederland.

De aandacht van Ledegang is met name gericht geweest op versterken en professionaliseren van de centrale organisatie. Het is – volgens het persbericht – "zijn persoonlijke keuze om nu afscheid te nemen." Ledegang zegt toe te zijn "aan een nieuwe uitdaging. Die zoek ik in een functie als financieel directeur, want daar ligt mijn ambitie." Ook het bedrijf gaat volgens hem een nieuwe fase in, die sterk draait om begeleiding van aangesloten ondernemers, verdere verbreding naar onderhoud en het vergroten van aandeel op de particuliere markt. "Het voelt als een natuurlijk moment om na zeven mooie jaren de leiding over te dragen. Ik blijf nog tot 1 oktober aan zodat ik betrokken kan zijn bij het werven en inwerken van mijn opvolger."

De Raad van Commissarissen van The Alwaysbemobile Company respecteert het besluit van Patrick Ledegang en dankt hem voor zijn inzet en betrokkenheid bij de organisatie. De werving voor een nieuwe algemeen directeur is inmiddels gestart.