De nieuwe topman van PSA Peugeot-Citroen, Carlos Tavares, heeft Denis Martin benoemd voor de Europese activiteiten van het concern. Martin is de directeur personeelszaken van het PSA-concern. Het is onderdeel van het reorganisatieproces dat moet helpen bij de uitvoering van het plan ‘Back in Business’.
De benoeming van Martin is essentieel omdat PSA voor een groot deel van zijn verkopen en winst op Europa vertrouwt, ook nu het bedrijf meer internationaal wil worden. Martin kwam in 2008 bij PSA en werkte eerder bij onder meer Valeo en Magneti Marelli. Tavares zei vorige maand dat PSA zijn positie als tweede fabrikant in Europa zal verdedigen. De positie wordt geambieerd door Renault, de voormalige werkgever van Tavares. In de afgelopen vijf maanden zijn de verkopen van PSA in Europa met zes procent gestegen tot 619 duizend eenheden, zo blijkt uit cijfers van Acea.  Maar de verkopen van Renault stegen met achttien procent tot bijna 520 duizend stuks – niet in het laatst door de grote successen van Dacia.  Volkswagen Group is verreweg de grootste met een verkoopresultaat van 1,43 miljoen eenheden over de eerste vijf maanden.
Behalve Martin heeft Tavares ook vijf regionale directeuren aangesteld omdat hij meer regionale focus wil in de wereldwijde managementstructuur. Dit betekent dat Gregoire Olivier en Carlos Gomes op hun plaats blijven als bazen van resp. China/Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika maar voorts zal Christophe Bergerand de baas worden van de Eurazië-regio, inclusief Rusland. Hij was in januari al benoemd als ceo van de Russische activiteiten. Jean-Christophe Quemard  neemt de regio’s Midden-Oosten en Afrika over. De voormalige financiële directeur van Nissan Europe, Emmanuel Delay, krijgt de leiding over de regio India-Pacific. Delay werkte de afgelopen twee jaar bij Philips. Last but not lease recruteerde Tavares zijn voormalige collega Yann Vincent die nu werkt bij Alstrom. Vincent zal hoofd worden van productie en de supply chain-divisie. Hij werkte 27 jaar voor Renault, onder meer als coo van de Russische partner Avtovaz. Bovendien zijn nog de volgende benoemingen bekendgemaakt: Patrice Lucas (programma en strategie),  Yannick Bezard (inkoop), Gilles Le Borgne (r&d); Philippe Pelletier (kwaliteit) en Philippe Dorge (HR) .

Er zijn drie merkdirecteuren die rechtsreeks rapporteren aan Tavares, namelijk Linda Jackson (Citroen), Yves Bonnefont (DS) en Maxime Picat (Peugeot). Drie divisiedirecteuren rapporteren ook aan de ceo: Jonathan Goodman (communicatie), Philippe Pelletier (kwaliteit) en Jean-Pierre Ploue (design). (bron: PSA / Automotive News Europe)