Carlos Ghosn strijkt tien miljoen euro op

Carlos Ghosn heeft als topman van Renault, Nissan en van de alliantie van die twee bedrijven vorig jaar in totaal een kleine tien miljoen opgestreken.

Als ceo van Renault verdiende hij 2,67 miljoen maar werken voor de Japanse partner leverde maar liefst 7,2 miljoen op. Ghosn heeft die beloning bij Nissan, die bestaat uit een vast salaris en een flinke bonus, eerder deze week zelf openbaar gemaakt tijdens de aandeelhoudersvergadering. Nadat Franse media al snel het optelsommetje hadden gemaakt, ontstond in dat land weer een felle polemiek over de hoge betalingen voor de grote bazen. De kleine Braziliaan behoort dan ook zeker tot de beter betaalde autobazen, zeker in Japanse verhoudingen. Hij verdient bijvoorbeeld vier keer zo veel als collega Akio Toyoda van Toyota en zelfs 6,5 keer zo veel als Takanobu, de baas van Honda. Internationaal gezien staat hij echter nog altijd in de middenmoot. Zo verdiende de aftredende topman Alan Mulally van Ford vorig jaar 18 miljoen dollar en komt Martin Winterkorn van de VW-groep tot 15 miljoen euro.

Carlos Ghosn strijkt tien miljoen euro op - Automobielmanagement.nl

Carlos Ghosn strijkt tien miljoen euro op

Carlos Ghosn heeft als topman van Renault, Nissan en van de alliantie van die twee bedrijven vorig jaar in totaal een kleine tien miljoen opgestreken.

Als ceo van Renault verdiende hij 2,67 miljoen maar werken voor de Japanse partner leverde maar liefst 7,2 miljoen op. Ghosn heeft die beloning bij Nissan, die bestaat uit een vast salaris en een flinke bonus, eerder deze week zelf openbaar gemaakt tijdens de aandeelhoudersvergadering. Nadat Franse media al snel het optelsommetje hadden gemaakt, ontstond in dat land weer een felle polemiek over de hoge betalingen voor de grote bazen. De kleine Braziliaan behoort dan ook zeker tot de beter betaalde autobazen, zeker in Japanse verhoudingen. Hij verdient bijvoorbeeld vier keer zo veel als collega Akio Toyoda van Toyota en zelfs 6,5 keer zo veel als Takanobu, de baas van Honda. Internationaal gezien staat hij echter nog altijd in de middenmoot. Zo verdiende de aftredende topman Alan Mulally van Ford vorig jaar 18 miljoen dollar en komt Martin Winterkorn van de VW-groep tot 15 miljoen euro.