Mark Fields zit er warmpjes bij bij Ford

De nieuwe CEO van Ford Mark Fields gaat aan salaris en bonus samen 5,25 miljoen dollar opstrijken. Daarbij komt dan nog een aandelenpakket dat tegen de huidige koers 12,2 miljoen dollar waard is.

Fields’ basissalaris komt op 1,75 miljoen dollar. Dat betekent een loonsverhoging van 13 procent vergeleken bij wat hij ving toen hij nog Chief Operating Officer was. Daarbovenop komt een bonus van 200 procent van dat basissalaris ofwel 3,5 miljoen dollar. Die bonus is echter wel, zoals gebruikelijk, afhankelijk van wat Ford onder zijn leiding weet te presteren. Bovendien zijn hem 710.227 aandelen in de onderneming verstrekt die, weer zoals gebruikelijk, voorlopig echter niet te gelde gemaakt kunnen worden. Als extra arbeidsvoorwaarde mag Fields bovendien voor zijn dienstreizen van een privéjet gebruik maken. De nieuwe CEO ontvangt met dat al echter nog altijd wel minder dan zijn voorganger Alan Mulally want die had een basissalaris van twee miljoen dollar met daarop een bonus van 175 procent.

Mark Fields zit er warmpjes bij bij Ford - Automobielmanagement.nl

Mark Fields zit er warmpjes bij bij Ford

De nieuwe CEO van Ford Mark Fields gaat aan salaris en bonus samen 5,25 miljoen dollar opstrijken. Daarbij komt dan nog een aandelenpakket dat tegen de huidige koers 12,2 miljoen dollar waard is.

Fields’ basissalaris komt op 1,75 miljoen dollar. Dat betekent een loonsverhoging van 13 procent vergeleken bij wat hij ving toen hij nog Chief Operating Officer was. Daarbovenop komt een bonus van 200 procent van dat basissalaris ofwel 3,5 miljoen dollar. Die bonus is echter wel, zoals gebruikelijk, afhankelijk van wat Ford onder zijn leiding weet te presteren. Bovendien zijn hem 710.227 aandelen in de onderneming verstrekt die, weer zoals gebruikelijk, voorlopig echter niet te gelde gemaakt kunnen worden. Als extra arbeidsvoorwaarde mag Fields bovendien voor zijn dienstreizen van een privéjet gebruik maken. De nieuwe CEO ontvangt met dat al echter nog altijd wel minder dan zijn voorganger Alan Mulally want die had een basissalaris van twee miljoen dollar met daarop een bonus van 175 procent.