Enkele maanden geleden had Volvo beslist om de assemblage van de dakbekleding en de tunnelconsole in eigen beheer te nemen. Deze activiteiten werden tot voor kort verricht door Johnson Controls Interior in Assenede.

Voor de meeste nieuwkomers was de eerste Volvo-dag geen complete verrassing. In de weken vóór de vakantie konden ze immers al kennismaken met Volvo en hun nieuwe werkplek bezoeken. Ze kregen een introductiesessie van twee dagen, met uitleg over de werkcultuur, werkorganisatie, kwaliteit en veiligheid. De meerderheid van de nieuwkomers zijn vrouwen, en die komen terecht in de Volvo-wereld waar de mannen in de meerderheid zijn. De nieuwkomers werden verwelkomd met een spandoek waarop al hun voornamen vermeld stonden. Zie onderstaande afbeelding.

Volvo Car Gent heeft tijdens de zomersluiting heel wat onderhouds- en verbeteringswerkzaamheden uitgevoerd. Zo werd er vier miljoen euro geïnvesteerd in de vervanging van verschillende spuitrobots. De investeringen bij Volvo Car Gent lopen over verschillende jaren en zullen in 2019 afgerond worden. Tegen dan zal Volvo Cars 60 miljoen euro geïnvesteerd hebben in de vernieuwing van de spuitrobots in de fabriek in Gent. Dit jaar (2014) zal Volvo ongeveer 22 miljoen investeren in zijn Gentse fabriek. Hiermee wordt een deel van de eindassemblage verbouwd om de efficiëntie in dat deel van de fabriek verder te verhogen.

Spandoeks

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding