De adviesraad heeft twaalf leden en moet aanbevelingen doen voor duurzaam transport op globaal, nationaal en lokaal niveau. Persson: "Ik voel mij vereerd, dit is een uitdagende taak. Het is mijn ambitie een bijdrage te leveren aan concrete acties om het transport te verduurzamen op sociaal, economisch en milieutechnisch gebied."
De doelstelling van de adviesraad is het bevorderen van versnelde implementatie van duurzaam transport, in lijn met de VN-doelstellingen op het gebied van groei, sociale ontwikkeling, bescherming van het wereldwijde milieu en de acties tegen klimaatverandering. De groep zal naar verwachting een eerste rapport van de gemaakte vorderingen aan de secretaris-generaal overhandigen in de tweede helft van 2015. De Volvo Group is fabrikant van onder meer Volvo trucks, bussen, (wegen-)bouwmachines en scheepsmotoren.

  

   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding