Roland Krüger (48), niet te verwarren met rvb-productiechef Harald Krüger, is momenteel bij BMW verantwoordelijk voor de Duitse verkoopregio. Hij begon zijn loopbaan in de auto-industrie in 1992 als interieur- en exterieurontwerper voor Mitsubishi Motors Europe in Duitsland. Twee jaar later stapte hij over als senior designer naar Daimler waar hij als senior designer verantwoordelijk werd voor de interieurs van Smart en waar hij later senior designer werd in de Strategic Planning Group. Krüger kwam in 1998 bij BMW als manager strategic product planning en vervolgde zijn carrière daar als hoofd van product & price planning voor Asia-Pacific, Afrika en Oost-Europa, en als managing director van de BMW Groep in Azië. In 2008 werd hij benoemd tot president en ceo van de BMW Group Japan en 2013 werd hij daar benoemd in zijn huidige positie.
Infiniti timmert intussen steeds meer aan de weg. Het premiummerk heeft als partner van het Red Bull Racing een vergaande technische samenwerking met het F1-team, waarvan viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel Infiniti’s ‘director of performance’ is. (HHemmes)