De 48-jarige Van Meel wordt de derde baas bij de BMW-tak in vier jaar. Hij is de opvolger van Friedrich Nitschke, die binnenkort met pensioen gaat. Nitschke trad in mei 2011 in de voetsporen van de nu bij MINI aan de touwtjes trekkende Kay Segler.

Bij Audi ging Van meel aan de slag in 1996. Hij bekleedde er diverse managementposities op het gebied van productontwikkeling. Tot 2012 zwaaide hij de scepter over alles wat met elektrische mobiliteit van doen had. Aansluitend switchte hij naar quattro GmbH, grote rivaal van BMW’s M-divisie. Van Meel gaat al op 1 oktober aanstaande aan de slag bij BMW M, maar nog niet direct als grote baas. Hij komt er in een gespreid bedje. Volgens Herbert Diess, binnen het bestuur verantwoordelijk voor productontwikkeling, is de marktpositie van M GmbH "nooit eerder in onze bedrijfsgeschiedenis zo goed is geweest. We behalen verkooprecord na verkooprecord."  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding