De locaties zijn de drie fabrieken voor Mini in Oxford, Birmingham en Swindon. De meisjes en de jonge vrouwen kunnen alle aspecten van de autoproductie meemaken in de periode 27 tot 31 oktober. Simon Farrell, de verantwoordelijke voor opleidingen bij BMW Group UK: "Investeren in jonge mensen is een essentieel onderdeel van de ontwikkelingsstrategie voor onze productiefaciliteiten. De autoindustrie wordt nog steeds gezien als geschikter voor jongens dan voor meisjes.  Ons programma is erop gericht meer meisjes te laten nadenken over een technische loopbaan in de autoindustrie."

De meisjes brengen vier dagen door in het centrum van het productienetwerk van BMW- Mini. Ze krijgen een echte werkervaring in de faciliteit die het dichtst bij hun woonplaats ligt. Maar ze komen ook allemaal naar Oxford om te zien hoe een Mini wordt geproduceerd. Alle deelnemers krijgen de kans deel te nemen aan activiteiten op het trainingscentrum in Oxford.
Girls Go Technical is een onderdeel van het initiatief  ‘See Inside Manufacturing’ van de Britse regering.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding