Steven Richard Antonius van Eijck (55) wordt tevens voorzitter van de afdeling Auto’s en zal worden voorgedragen voor een zetel in het Dagelijks Bestuur van VNO-NCW.

Naast "passie voor alles dat beweegt" heeft Steven van Eijck veel bestuurlijke ervaring als voorzitter van verenigingen en brancheorganisaties. Als oud-staatssecretaris van Financiën en gepromoveerd fiscaal econoom is hij volgens de RAI Vereniging "bij uitstek in staat één van de belangrijkste dossiers van de mobiliteitsindustrie, autofiscaliteit, in Nederland gezaghebbend neer te zetten." Olaf de Bruijn, directeur RAI Vereniging "Wij prijzen ons gelukkig met onze nieuwe algemeen voorzitter waarvan breed bekend is dat hij een groot netwerk in Den Haag heeft. Een netwerk dat zich uitstrekt van politiek tot toezichthoudende instanties en maatschappelijke organisaties".

Van Eijck was namens de Lijst Pim Fortuyn staatssecretaris op het departement Financiën in het kabinet-Balkenende I. Samen met minister van Financiën Hans Hoogervorst was hij verantwoordelijk voor de versobering van de spaarloonregeling en de afschaffing van de premiespaarregeling. Al tijdens zijn studie richtte Van Eijck zijn eerste onderneming op. Momenteel is Van Eijck binnen verschillende ondernemingen betrokken. Behalve voorzitter van de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) is Van Eijck ook Commissaris (vz) Publiek Belang bij Ernst & Young accountants.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding