Miller volgt in deze functie Professor Andre Seeck op, die sinds 2010 voorzitter was. Hij zal het Duitse Federal Highway Research Institute (BASt) blijven vertegenwoordigen in de Euro NCAP.

Thatcham Research

De nieuwe voorzitter Andrew Miller is een automotive ingenieur met 30 jaar ervaring in voertuigontwerp en ontwikkeling. Hij is sinds 2004 lid van de Euro NCAP Raad van Directeuren.

Miller is in het dagelijkse leven Chef technische dienst bij Thatcham Research, waar hij nauw samenwerkt met autofabrikanten, overheden, verzekeraars en belangenorganisaties. Ook heeft hij zitting in de RCAR, de internationale groep van onderzoekscentra van autoverzekeraars.

Veiligheid

De Europese organisatie Euro NCAP is opgericht om consumenten onafhankelijke informatie te geven over de veiligheid van auto’s. Daarmee wil de organisatie als een prikkel fungeren voor autofabrikanten om de veiligheid van hun auto’s te verbeteren.