Dat meldt Quote op haar website. De makkelijkste manier om zakelijk succes te meten is in geld. Bewondering laat zich echter veel moeilijker in fortuin vangen. Want tijdens een uitgebreide rondgang langs de leden van de Quote 500 wordt niet de (nieuwe) nummer 1 van de welbekende rijkenlijst het meest genoemd als Neerlands beste ondernemer, maar Wim van der Leegte. De ceo van de VDL-groep kreeg maar liefst 29% van de stemmen. Aan hoofdredacteur Mirjam van den Broeke de eervolle taak hem op zijn kantoor te verrassen met een schouderklopje en een fraaie award. Bekijk onderstaand het filmpje.

Overigens is de lezers van Quote ook gevraagd welke ondernemer zij het liefste op het schild hijsen. Die zetten Van der Leegte op de tweede plaats.

Nieuwe lijstaanvoerder in Quote 500

De volledige Quote-500 lijst wordt vanavond (dinsdag) gepubliceerd. De lijstaanvoerder is wel al bekend. Niet Charlene de Carvalho, dochter van wijlen biermagnaat Freddy Heineken, is de rijkste Nederlander op de lijst, maar Frits Goldschmeding. De oprichter van Randstad neemt het stokje over met een vermogen van 3,2 miljard euro.

De Carvalho heeft niet aan rijkdom moeten inleveren – ze is goed voor 7,3 miljard euro, maar woont al jaren in het Verenigd Koninkrijk en is daarom verplaatst naar een nieuwe lijst van rijkste Nederlanders in het buitenland.

Niet geheel verrassend is Wijnand Pon weer de rijkste "auto-Nederlander" in de top-500. Hij heeft wel een kleine teruggang meegemaakt en komt met een 10% vermogensdaling uit op een totaal van 1,8 miljard euro.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding