Na elf jaar verlaat Spies de BMW-dochter Alphabet, voor de overname beter bekend als ING Car lease.
In mei volgend jaar wordt Spies 60 jaar. "Het is voor mij het moment nog een keer een nieuwe uitdaging op te pakken", aldus Spies, die ook al jarenlang een gewaardeerd jurylid is van de verkiezing Zakenauto van het Jaar van AM. Hij heeft grote ervaring in de wereld van autoleasing opgebouwd en werkte bij Auto Lease Holland, TOP Lease, PE-Spirit Lease, ING Car Lease en nu dus Alphabet. Hij is ook actief (geweest) in diverse besturen.
Werkgever BMW verlangt van functionarissen op het niveau van Spies dat zij elke drie tot vier jaar van functie/standplaats wisselen. "Ik wilde niet voor een voldongen feit worden gesteld en ik kies ervoor zelf het heft in handen te houden. Daarom neem ik afscheid." Spies wil nog drie of vier jaar door in ‘het ritme dat ik gewend ben’. "Ik heb straks mijn handen vrij en ik heb geen beperkingen. Er zijn al enkele oriënterende gesprekken geweest." Alphabet is een grote universele leasemaatschappij met tachtigduizend auto’s in portefeuille.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding