De 48-jarige ondernemer volgt Clemens van Hulten op, die na drie jaar voorzitterschap de hamer overdraagt.

De uit Den Haag afkomstige Jan Paul Kerkhof is al vijf jaar bestuurslid bij Bovag Tankstations. Hij is eigenaar van een tankstation en drie wasstraten. Hij kreeg het ondernemerschap met de paplepel ingegoten, want zijn onderneming is een echt familiebedrijf. Als voorzitter wil hij zich hard gaan maken voor onder meer een eerlijke verdeling van de marges op brandstoffen. Daarnaast zal hij zich bezig gaan houden met alternatieve brandstoffen. Kerkhof: "Het feit is dat pomphouders moeten anticiperen op de toename van alternatieve brandstoffen. Hoe gaan we daarmee om? Daar moeten we over nadenken. Niet wachten tot het laatste moment, maar klaar zijn voor de toekomst."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding