Uit een recent onderzoek onder driehonderd leidinggevende functionarissen in Duitse ondernemingen heeft bijna twee van de drie vrouwelijke managers aangegeven liever een man als een vrouw als chef te hebben. Het onderzoek met de titel ‘Deutschland, Deine Manager – Wie Deutschlands Führungskräfte denken’ is uitgevoerd door consultantsbureau Baumann. "Uit ons onderzoek blijkt dat de redenen voor de benadeling van vrouwelijke leidinggevenden divers zijn. Maar het opklimmen van vrouwen in de ondernemingen loopt ook mis op vooroordelen van de vrouwen zelf", constateert directeur Michael Faller van Baumann.
Volgens het onderzoek zegt 46 procent van de vrouwen dat de mannen betere kansen hebben om hogerop te komen, terwijl maar 27 procent van de mannen dit ook vindt. Dat de vrouwen daarentegen juist betere kansen zouden hebben zegt maar negen procent van de vrouwen en vijf procent van de mannen. Maar 68 procent van de mannen en 45 procent van de vrouwen zien geen verschil.

Wat de managementkwaliteiten van vrouwen betreft, verklaren 83 procent van de vrouwen en 65 procent van de mannen dat vrouwen meer inlevingsvermogen hebben dan de mannelijke collega’s. Dat ze ook nog beter communiceren, zeggen 69 procent van de vrouwen en 41 procent van de mannen.  Maar op het gebied van doorzettingsvermogen zouden de mannen weer licht in het voordeel zijn. (bron: Automobilwoche)

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding