Het bestuur heeft de Braziliaanse topman van Renault en Nissan deze week in die functie herkozen. Een ACEA-voorzitter wordt gekozen voor één jaar en kan aansluitend daarop nog één keer herkozen worden. Ghosn was overigens in 2009 ook al voorzitter van de Europese autokoepel.

"Ik ben vereerd met het voortdurende vertrouwen dat de collega’s in het bestuur me willen geven. 2014 lijkt het eerste jaar te worden sinds 2007 dat de autoverkopen in Europa weer omhoog zijn gegaan. Volgend jaar zullen we blijven aandringen op de politieke omstandigheden om die groei door te kunnen zetten," aldus Ghosn in zijn dankwoord.

Volgens secretaris-generaal Erik Jonnaert heeft Ghosn de auto-organisatie ‘geleid tijdens een belangrijke periode van politieke overgang in Europa’. ACEA gaat volgend jaar ook aandringen op een meer specifieke concurrentiestrategie voor de auto-industrie in Europa om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het banen-, groei- en investeringsprogramma van de nieuwe Europese Commissie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding