In zijn rol van Chief Development Officer heeft Diess een grote invloed gehad op de oprichting van BMW i, de divisie voor elektrische voertuigen. Zijn benoeming komt in een periode dat VW kampt met dalende afzet in markten zoals Brazilië, Rusland en India.

Het gerucht dat Diess naar VW zou gaan, deed vorige week al de ronde. BMW kondigde toen aan dat Harald Krüger als voorzitter van de RvB op 1 mei aanstaande Norbert Reithofer zal opvolgen. Verder deelde het concern de benoeming mee van Klaus Fröhlich bij BMW tot bestuurslid voor Development. Slechts in de slotzin meldde het persbericht dat "Dr. Herbert Diess het bedrijf op eigen verzoek heeft verlaten."

Diess werkte sinds 1996 bij BMW en werd in 2007 benoemd tot bestuurslid, als  eindverantwoordelijke voor inkoop. In 2012 nam hij Research & Development over van  Klaus Dräger.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding