Dit meldt het Duitse magazine Stern. "De beslissing over wie mij zal opvolgen is geen eenvoudige zaak voor de raad van toezicht", aldus Winterkorn (67) in het bericht. Hij is bezig met het bedrijf voor te bereiden op een verandering in het leiderschap door de managementlagen te verstevigen. Zowel Renschler (56) als Diess (56) zouden in de running zijn voor de toppositie.
Het contract van Winterkorn loopt af in 2016. "Een Volkswagen-baas moet veel affiniteit hebben met het product. Hij moet dichtbij de klanten staan en hij moet een relatie hebben met de dealers", zegt Winterkorn in Stern. "En .. hij moet ook een bepaalde mate van sociale acceptatie in het bedrijf hebben. Zoals altijd, het gaat om de persoon." Het zou ook helpen als de kandidaat van origine ingenieur is, voegde hij eraan toe.
Op de vraag of hij zich kan voorstellen dat hij nog vier jaar verder gaat, zei Winterkorn: "Wie weet? Mijn contract loopt af in 2016 en het hangt dan van de situatie af. Vier jaar geleden kon ik mij niet voorstellen dat ik zou werken tot mijn 69ste."
Renschler werd baas van VW’s truckdivisie en Diess, die bij BMW Group vertrok als ontwikkelingschef, neemt de baan van ceo van het kernmerk Volkswagen over van Winterkorn op 1 oktober. Winterkorn blijft aan als ceo van de groep. (bronnen: Reuters/Stern/Automotive News Europe)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding