Vanaf september zullen de 63 leerlingen worden geselecteerd, de sollicitatiemogelijkheden staan tussen nu en zes weken op de website.  Op 14 maart wordt een open dag georganiseerd op het hoofdkantoor in het Engelse Crewe nabij Liverpool.   

Een aantal van veertig leerlingen zal via een nieuw ontwikkeld traject worden opgeleid. De opleiding in kwestie is vorig jaar geïntroduceerd en ontwikkeld dor Bentley Master Trainers.  De leerlingen krijgen  vaardigheden aangeleerd op het gebied van leer, hout, lak en mechatronica.      

Het gaat om een opleiding met zeventig procent praktijk en dertig procent theorie. Nog eens 23 leerlingen zullen worden gestationeerd in andere delen van het bedrijf zoals engineering, sales en marketing, inkoop en human resource.  Marlies Rogait, HR-bestuurslid: "We hebben een personeelsbestand dat veel vakmanschap heeft en de bekwaamheden worden via leerlingschappen overgebracht om de knowhow voor Bentley voor de toekomst vast te houden." De aankondiging volgt op de bekendmaking dat Bentley voor het vierde opeenvolgende jaar is uitgeroepen tot een van de topwerkgevers van Groot-Brittannië door het Top Employers Institute. Bij Bentley in Crewe werken bijna vier duizend mensen. Bentley investeert ook veertig miljoen pond in een nieuwe R&D Centrum in Crewe, als onderdeel van een investeringsplan van 840 miljoen pond. Het zal driehonderd nieuwe arbeidsplaatsen opleveren.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding