Jill McDonald  is tot nu toe hoofd van de Britse, Nederlandse en andere Noordeuropese activiteiten bij de fast food keten. Bij Halfords vervangt ze Matt Davies die is benoemd tot nieuwe baas van de supermarkt Tesco.  

"Halfords is een bedrijf en een merk dat bij mij en bij het Britse publiek klikt. Ik ben ontzettend blij dat ik voor dit bedrijf mag gaan werken," aldus McDonald. Bestuursvoorzitter Dennis Millard is op zijn beurt blij met de nieuwe ‘aanwinst’. "Jill heeft een sterk track-record met het succesvol leiden van grote, ingewikkelde en service-gerichte bedrijven."

Halfords haalde vorig jaar een omzet van ruim 1,25 miljard euro. Daarvan kwam 15 procent uit de garages en werkplaatsen die in vrijwel elke Britse stad van enige omvang te vinden zijn. De rest van de omzet komt uit winkelverkopen waarbij dan weer een kwart voor rekening komt van alles wat met de auto te maken heeft. Halfords heeft daarbij veel succes met het ‘even monteren’ concept waarbij een medewerker met de klant meeloopt om ter plaatse bijvoorbeeld een lamp te verwisselen of een nieuw ruitenwisserblad te monteren.