Dit meldt De Telegraaf. Ze gaan bij Amazon samenwerken met Andy Wilman, die eerder Top Gear produceerde en de show tot een succes maakte. Door deze deal komt er in ieder geval een einde aan het gespeculeer  over de toekomst van Jeremy Clarkson (Jezza) die na een schandaal door de BBC werd ontslagen, na 27 dienstjaren. Zijn medepresentatoren Richard Hammond (The Hamster) en James May (Captain Slow) zagen het niet zitten om zonder Clarkson het programma voort te zetten, dus tekenden ook zij bij Amazon. Er zijn geen details naar buiten gekomen over de onderhandelingen maar een bron van Amazon laat weten dat het trio als een grote investering wordt gezien, zo meldt De Telegraaf.  "De klanten lieten weten hen terug te willen zien en we zijn blij dat we dat kunnen waarmaken", aldus Jay Marine van Amazon Prime Video EU.
Niet alleen de financiële vergoeding was aantrekkelijk want de creatieve ruimte die de presentatoren werd geboden liet de heren overstag gaan. Het trio zal drie seizoenen te zien zijn in een show met een nog nader te bepalen titel. Naar verwachtingen starten de opnames in het najaar. De mysterieuze Stig zal geen rol spelen in hun nieuwe show.  Clarkson, Hammond en May moeten het met hun nieuwe programma opnemen tegen BBC’s nieuwe Top Gear.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Bekijk de aanbieding