Volkswagens voorzitter van de centrale ondernemingsraad Osteroh heeft kritiek op zijn concern naar aanleiding van het verrassende vertrek van topmanager Elke Eller naar reisorganisatie Tui. "Klaarblijkelijk is Volkswagen als technische onderneming nog steeds niet in staat vrouwen voor langere tijd aan zich te binden. Daar moet de onderneming harder aan werken", zei Osterloh tegen het Duitse persagentschap dpa. Elke Eller was bij Volkswagen Nutzfahrzeuge verantwoordelijk voor personeelszaken. Afgelopen vrijdag werd bekend dat zij vertrekt naar Tui.
Het is niet de eerste keer dan een hoog geplaatste vrouwelijke manager naar een andere onderneming vertrekt. Nog maar enkele weken terug vertrok Christine Ritz het concern. Zij was de baas van de investeerdersafdeling. Bijna een jaar geleden verruilde personeelschef Ariane Reinhart VW-dochter Bentley voor Continental. "De overstap van Elke Eller is de derde in een rij van vrouwelijke topfunctionarissen. Dat moeten we niet laten gebeuren", aldus Osterloh.  

Volkswagen heeft als strategisch doel voor 2018 een van de meest aantrekkelijke werkgevers van de wereld te worden. In de onderzoeksafdelingen is inmiddels al bewezen dat gemengde teams meer succes hebben. Dat geldt voor en mix in leeftijd, ervaring en herkomst, maar ook in geslacht.  (bron: dpa / Automobilwoche)