Jungwirth (42) rapporteert bij Volkswagen direct aan ceo Matthias Müller van Volkswagen Groep.  Müller zegt dat het de bedoeling is de positie van Volkswagen op het veld van de digitalisering belangrijk te versterken.  "Het is een heel belangrijk onderdeel voor de toekomstige autoindustrie." Jungwirth was sinds 2014 directeur Mac Systems Engineering bij Apple in Cupertino (California). Hij was verantwoordelijk voor innovatie in design en engineering bij de productontwikkeling. Bovendien vormde en leidde hij ook een multicultureel ontwikkelingsteam. Voordien werkte hij bij Mercedes-Benz als ceo van Mercedes-Benz Research & Development North America in Sunnyvale (Californië).  Vanuit het centrum in Silicon Valley was Jungwirth  verantwoordelijk voor diverse business units die zich onder meer bezighielden met autonoom rijden, powertrains, elektrische aandrijvingen en telematica.
Jungwirth studeerde  elektrotechniek aan de Duitse universiteit van Baden-Württemberg. Hij maakte ook onderdeel uit van het International Motor Vehicle Program van het Massachusetts Technologisch Instituut in het Amerikaanse Cambridge in de staat Massachusetts.